RSS Feed

Roland Garros - Magabiztos játékkal döntőbe jutottak Babosék

MTI - 2019. 06. 08. 8:44:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Roland Garros - Magabiztos játékkal döntőbe jutottak Babosék

Babos Tímea és Kristina Mladenovic döntőbe jutott a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokságon.

    A második helyen kiemelt magyar, francia duó magabiztosan kezdett Elise Mertens és Arina Szabalenka ellen. Rögtön elvette ellenfele adogatását, a sajátjait pedig folyamatosan hozta. Majd 4:2-nél újra brékelt, és 35 perc alatt megnyerte a szettet.
    A hatodikként rangsorolt belga, fehérorosz párosnak a második szakasz sem indult jól, megint elvesztette adogatását, és a folytatásban sem történt lényegi változás. Ebben a játszmában háromszor brékelt a magyar, francia duó, amely 1 óra 14 perc alatt söpörte be a győzelmet.
    Babosék ellenfele a vasárnapi döntőben a Tuan Jing-jing, Cseng Szaj-szaj kínai kettős lesz. 
    Babos Tímea honlapján elárulta: "elképesztően nehéz" körülmények között kellett játszaniuk, mert nagyon erősen fújt a szél. Hozzátette: nagyon örül, hogy ehhez "nagyszerűen" tudtak alkalmazkodni.
    "Okosan álltunk hozzá a pontokhoz, nem akartuk túljátszani a labdameneteket. Úgy teniszeztünk, ahogyan ilyen körülmények között kell. Boldog vagyok, a hozzáállásunk végig nagyon pozitív volt" - nyilatkozta. Kiemelte: "hihetetlen" számára, hogy sorozatban harmadszor jutottak Grand Slam-verseny döntőjébe, majd gratulált párostársának, aki a párosok következő világranglistáján már első lesz, megelőzve őt néhány ponttal.
    A honlap tájékoztatása szerint Babos Tímea az első magyar teniszező, aki juniorként és a felnőttek között is legalább egyszer bejutott már valamennyi Grand Slam-torna fináléjába.
    A magyar szövetség oldala emlékeztetett: a Roland Garroson ezt megelőzően csak egyszer, 1986-ban volt magyar döntős női párosban. Akkor Temesvári Andrea és Martina Navratilova a Steffi Graf, Gabriela Sabatini kettőst verte 6:1, 6:2-re. 

    Eredmény:
    női páros, elődöntő:
    --------------------
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz, 6.) 6:2, 6:1

Fotó: Getty Images
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ