RSS Feed

A tolvajok is szeretik a terepjárókat

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 06. 09. 9:03:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A tolvajok is szeretik a terepjárókat

Európában a német utakat rója a legtöbb gépkocsi. Statisztikailag átlag 30 percenként kötnek el az NSZK-ban egy-egy (Casco biztosítással rendelkező) verdát. Különösen az értékes SUV modellek és a luxuslimuzinok vannak veszélyben.

Berlinben napi 8-10 négykerekű eltűnéséről értesülnek a hatóságok. Így a Spree-metropolisz egyben az autótolvajok fővárosa is. Hamburgban és Lipcsében szintén szorgalmasak a bűnözők. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a zsiványok körében az Audi Q7 3.0 TDI és a Mercedes-Benz ML 63 AMG a sztár. De aggódhatnak a Mazda CX-5 2.2 D AWD tulajok is. A toplista negyedik helyezettje a Land Rover Range Rover 3.0 TD.

A javarészt külföldre csempészett SUV-k között környezetbarát típusok is akadnak, ilyen például a Toyota RAV4 Hybrid 2.5. Vadabb szabadidős modell a BMW X5 M5-ös. A limuzinok közül különösen a Mercedes-Benz S 350 CDI-t szeretik a zsiványok: szóval felesleges temetni a jó öreg dízel technikát! A Németországban taxiként is divatos Toyota Prius+ Hybrid 1.8-as szintén ott van a fekete toplistán.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ