RSS Feed

Orosz Pál: fantasztikus évünk volt

mti - 2019. 06. 06. 17:00:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Orosz Pál: fantasztikus évünk volt

Egyszerinek és megismételhetetlennek nevezte Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. elnöke, hogy a Ferencváros futballcsapata a klubalapítás 120. évfordulóján szerezte meg 30. bajnoki címét.

"Óriási büszkeség. Ezt soha senki nem tudja elvenni azoktól, akik ezt a sikert elérték. Szerintem a maiakat nem szabad összehasonlítani a régi korok nagy csapataival, teljesen más időket élünk" - kezdte évértékelését a FradiMédiának a sportvezető. 
    "Ezúton is szeretnék gratulálni a többi sportágnak és minden sportolónak, aki aranyérmes lett a Ferencváros színeiben" - tette hozzá.
    Az FTC a 2018/19-es bajnoki évben négy csapatsportágban is első helyen végzett: a férfi és női labdarúgók mellett a férfi jégkorongozók és vízilabdázók ünnepelhettek bajnoki aranyérmet, erre pedig még nem volt példa az egyesület történetében. 
    Az is mindössze négyszer fordult elő 1899 óta, hogy egy esztendőben a Fradi három látványsport csapata is bajnokságot nyerjen: 1956-ban jégkorongban, vízilabdában és kézilabdában nyertek a férfiak, majd 1968-ban a futballisták és a pólósok mellett a női kézilabdázók győztek, aztán 1995-ben a labdarúgók és a női kézisek mellé a hokisok társultak, végül 1997-ben a jégkorong mellett női kézilabdában és női kosárlabdában lett aranyérmes a Ferencváros.
    Orosz Pál kiemelte: a vízilabdázók és a női focisták úgy lettek bajnokok, hogy megnyerték a Magyar Kupát is, továbbá arra is emlékeztetett, hogy aranyérmesként zárt a maga ligájában az öregfiúk futballcsapat is.
    "Kétségtelenül fantasztikus évet tudhatunk magunk mögött. Az, hogy idén a labdarúgás mellett további három szakosztályunk bajnok lett, arra is rámutat, hogy az egész Ferencvárosnál milyen munka folyik" - mondta Orosz Pál.


Fotó: magyarfutball.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ