RSS Feed

Sztárom a párom

Regös Gábor - 2019. 06. 07. 12:29:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sztárom a párom

Sztárom a párom/Notting Hill (1999) c. brit-amerikai film. Sztm 20 évvel ezelőtt is láttam, és azóta ha ciki , ha nem legalább 20-szor még, ma este is megnéztem a tv-ben. Egyszerűen nem tudom, hogy mitől tetszik nekem ennyire

. Julia Roberts/Anna Scott filmsztárt játssza benne, nem volt nehéz dolga, hiszen gyakorlatilag saját magát kellett alakítania. Akkoriban valóban az egyik legkeresettebb és legnagyobb filmsztár volt a való életben is. A másik főszereplő, Hugh Grant/William Thackert alakítja, a közepesen lúzer, frissen elvált kis könyvesbolt tulajt. Akinek a szerelmi élete a béka segge alatt van, amikor valahogy megismerkedik a nagy filmsztárral Anna Scott-tal. De valahogy  akárhányszor összefutnak, mert a sztori gondoskodik róla, hogy újra és újra egymásba botlanak..minden fantasztikusan indul..és Anna hisztijével végződik. Azért is tetszik ez a film, mert ebben szerepet cserél szimbólikusan Richard Gere-rel, aki a másik híres filmben a Micsoda nőben/Pritty woman a gazdag elérhetetlen üzletembert játszotta, aki összejön Julia által játszott utcalánnyal..és dúl a love. Szóval a híres sztár és a no name könyves fiú története. Meg persze van egy másik kulcsszereplő is, akit ebben ismert meg a világ Rhys Ifans/Spike. Ő játssza az idióta de hatalmas szívű bérlőt, aki együtt lakik Williammel.
 A rendező Roger Michell valamit nagyon jól csinált, plusz szerencsés a zene választás, az elhangzott számok, amiket Trevor Jones írt világhíresek lettek, pont úgy, mint a film. Szóval van itt két magányos figura, az egyik kőgazdag és híres, a másik csóró és kedves, de együtt sokkal erősebbek, mint egymás nélkül és ez a lényeg. Egy igazi mesefilm, felnőtteknek. Talán az lehet a sikerének a titka, hogy mindenki annyira de annyira szeretne egyszer az életben ilyen helyzetbe kerülni. Mert mindenki vágyik a szerelemre, egy társra, egy álomra. Persze sorolhatnám, hogy ilyen meg olyan klisék vannak a filmben, a régi recept a szegény meg a gazdag, szép és az átlagos. De ezzel együtt a filmnek olyan bája van, ami ritkán szokott összejönni, és ami fura..hogy 20 év után, még mindig megsirat, ahogy mindig minden alkalommal tette eddig is. Ez egy kicsit giccses, Julia és Hugh jutalomjátéka. Jók együtt, legalábbis a filmben olyanok, mint ha 100 éve együtt lennének, szívmelengető és nagyon szerethető film. Konkrétan remeklés szinte mindenkitől, aki ebben a filmben részt vett! Az adható 10 csillagból 9,5-öt adok rá.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ