RSS Feed

A magyar férfi sakkcsapat megnyerte a Mitropa Kupát

mti - 2019. 06. 05. 13:00:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A magyar férfi sakkcsapat megnyerte a Mitropa Kupát

A magyar férfi sakkcsapat megnyerte a Mitropa Kupát, míg a női együttes a harmadik helyen végzett. A szlovéniai verseny honlapjának tájékoztatása szerint a Mihók Olivér, Nagy Gábor, Kozák Ádám, Csonka Balázs, Csiki Endre összeállítású férfiak mögött a csehek és az osztrákok végeztek a tízcsapatos mezőnyben.

A nőknél a Havanecz Bianka, Juhász Barbara, Varga Klára, Gaál Zsóka, Kovács Judit alkotta magyar együttes a kilenc csapatot felvonultató mezőnyben a győztes horvátok és a második franciák mögött lett harmadik.
    Szabó László, a magyar szövetség egy hónapja megválasztott első embere az MTI-nek elmondta: nagy öröm számára, hogy rögtön egy ilyen magyar sikerrel vette kezdetét elnöki időszaka.
    "Külön öröm számomra fiataljaink, valamint csapatvezetőjük és szakvezetőjük, Ribli Zoltán nagymester helytállása" - mondta Szabó László.
    Kiemelte: a kupán nem a felnőtt, de nem is az ifjúsági magyar válogatott vett részt, inkább a két szint között lévő versenyzők kaptak lehetőséget a bizonyításra és a fejlődésre.
    A Mitropa Kupa a közép-európai országok válogatottjai számára megrendezett hagyományos sakkcsapatverseny,
az idei viadalnak a szlovéniai Radenci adott otthont.


Fotó: kecskenewsas.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ