RSS Feed

Edzőkeringő

Dalia László - 2019. 06. 06. 8:00:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Edzőkeringő

Hálás téma manapság arról írni, miszerint a magyar OTP Bank Ligában játszó csapatok, hogyan cserélgetik az edzőket, miközben nem lépnek előre, sőt lásd az MTK-t, inkább hátra. Ám a klubvezetők többségéről aligha hinném, hogy sikeres vállalkozók, talán nem is azok, mert olyan butaságokat húznak, hogy azt tanítani kéne.

Csupa olcsó poént pufogtathatnék, de ha nagyon belegondolok, nem is olyan olcsó, hogy felemlegetem, a magyar edzők nem nagyon járnak tanulni külföldre, ha egy sztáredző véletlenül erre téved, nem sokan tisztelik meg jelenlétükkel és a jobb külföldi edzőket is ócsárolják. Én magam hallottam, hogy beszélt több magyar NB I-es edző Storckról, amikor az a válogatott szövetségi kapitánya volt.Persze a német edző is tévedett, miután sikeresen levezényelte az EB-t, hagyta pihenni a válogatottak többségét, hogy jót tegyen a klubokkal, erre megalázó vereséget szenvedett a csapat, mert kiderült, nincs második vonal, a tartalék nálunk valóban tartalék. Ez Storck állásába került, ám a német azóta is sikeres edző, most éppen a belga bajnokságban vitézkedik. A kritikus magyar edzőkről ugyanezt nem mondhatom el.

A klubtulajdonosok  gazdálkodásáról, szakértelméről ugyancsak nem állíthatunk ki túl jó bizonyítványt, ezt legutóbb Csányi MLSZ elnök is elmondta, amikor felemlegette, hogy milyen sok gyenge külföldi játékost szerződtetnek, majd nem is játszatják őket. Annak is több értelme volna, ha rendszeresen eljárnának vacsorázni.És tényleg. Az edzőket viszont több csapata meglehetősen sűrűn cserélgeti, elég néha 3-4 elvesztett meccs. És olykor sikeres edzőket is felállítanak, mint most Supkát, aki gyenge kerettel is felhozta a Honvédot a negyedik helyre.A helyére szerződtetett német edzőnek nincsenek nagy eredményei, de az új tulajdonosok valamit tudhatnak, vagy ha nem, akkor van egy-két súgójuk. Kibicekből e hazában sosem volt hiány.

A foci persze nem lett jobb, Csányi Sándor is ezért engedte ki egy kicsit a hangját, mert nagyvállalkozó lévén, nagyon jól tudja, hogy ilyen hatalmas pénzből már illene valami rendes focit produkálni. Ám ez a közeg mérhetetlenül ostoba és cinikus. Nem egyszer hallom klubvezetőtől és edzőtől is, hogy bezzeg az ellenfélnek mekkora büdzséje van. Ja, de nem az én adómból. Ők úgy fociznak, hogy házhoz jönnek a szponzorok és nem épít nekik az állam sem pályát, sem villát. Talán szólni kéne nekik, hogy rossz a duma.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ