RSS Feed

Bakancslista

Regös Gábor - 2019. 06. 05. 12:31:21 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bakancslista

Bakancslista/The Bucket List (2007) az egyik olyan film, ami fontos nekem. Az alapsztori az, hogy egy kórházban egy kórterembe kerül a kórház tulaja, és egy autószerelő. Semmi hasonló nincs bennük, max az, hogy mind a ketten halálos betegek, ilyen meg olyan rákkal. Persze előbb utóbb összehaverkodnak.

 Jack Nicholson/Edward Cole a kórház tulaj, milliomos és eszméletlenül magányos, és Morgan Freeman/Carter Chambers a barátságos, családos kedves autószerelő. Szóval ahogy ott fekszenek, és szembesülnek, hogy talán csak hónapjaik vannak hátra, Edward felajánlja Carternek hogy menjenek el utazzanak és csináljanak meg sok olyan dolgot amit eddig kihagytak, ameddig még megtehetik. Elindul a banzáj, Egyiptomtól kezdve a Himalájáig, stb. de nem ez a film lényege, hanem, ahogy ez a két ember egymásra talál, ahogy két ismeretlen között hihetetlen rövid alatt egy mély barátság alakul ki, legyőzve a hatalmas kulturális és egzisztenciális különbséget. Mind a ketten segítenek a másikon. Ez egy csodálatos színészi játékkal megfűszerezett alkotás, mind a két színész a legjobbját hozza. Ez a film is a szeretem kategória, kötelező megnézni.
 Csodálkozom, hogy a felszínes amerikai filmektől hemzsegő filmvilágba néha készül egy ilyen kis ékszerdoboz, egy ilyen patinás alkotás! Talán pont azért, hogy a kivétel erősítse a szabályt! Rob Reiner rendezte, aki a maga módján egy tökéletes filmet tett le az asztalra, kiemelkedik a műfajából. “Drága barátom csukd be a szemed, és hagyd, hogy a víz hazavigyen!”. Az adható 10 csillagból 8,9-et adok rá. 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ