RSS Feed

Felfüggesztették Geert Wilders Twitter-fiókját

mti - 2019. 06. 01. 12:06:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Felfüggesztették Geert Wilders Twitter-fiókját

Ideiglenesen elérhetetlenné tették Geert Wilders, a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) vezetőjének Twitter-fiókját politikai ellenfeleinek éles hangú bírálata miatt, a bejegyzést a kiszolgáló letiltotta - erről a politikus maga számolt be a holland média képviselőinek pénteke

    A holland sajtó beszámolója szerint Wilders felhasználói profilját azt követően tették elérhetetlenné, hogy a pártvezér a 66-os Demokraták (D66) pártjának tagjait illetlen kifejezések kíséretében azzal vádolta meg, hogy miközben "még több iszlámhívőt importálnak az országba, krokodilkönnyeket hullatnak annak olyan következményei miatt, mint például a becsületgyilkosságok".
    Mint emlékeztettek, Wilders előszeretettel használja a közösségi médiát a nyilvánosság tájékoztatására, ugyanis számos alkalommal kapott halálos fenyegetést, mivel korábban egyebek között az erőszak vallásának nevezte az iszlámot, amely véleménye szerint a legnagyobb veszélyt jelenti Hollandiára nézve. 2004 óta állandó rendőri védelem alatt áll.
    "A Twitter elfogadhatónak tartja az ellenem intézett halálos fenyegetések megjelenését, de a tények egyszerű közlését kollégáimról elutasítja. Őrültség!" - fogalmazott.
    Beszámolók szerint Wilders felhasználói fiókja 800 ezret is meghaladó követővel rendelkezik, e tekintetben megelőzi Mark Rutte miniszterelnököt is. Wilders felhasználói fiókjának felfüggesztése nyolc órára szól - tették hozzá.
    A holland politikus ellen legutóbb 2016 tavaszán indult per gyűlöletbeszéd, kisebbség elleni uszítás és diszkrimináció vádjában. A vád szerint Wilders 2014-ben azt a kérdést tette fel támogatóinak, hogy több vagy kevesebb marokkóit akarnak-e Hollandiában. A válasz az volt, hogy "kevesebbet", amire Wilders azt válaszolta: "mi meg tudjuk oldani". Hozzátette, meg kell tisztítani az országot az iszlámtól és le kell zárni a határokat.
    A holland Szabadságpárt (PVV) az múlt heti európai parlamenti (EP-) választások eredménye szerint legfeljebb Nagy-Britannia unióból való kilépése után juthat mandátumhoz.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ