RSS Feed

Peches sportemberek

Mogyorósi Géza - 2019. 06. 03. 8:00:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Peches sportemberek

Boris Becker a minap tíz év után szakított feleségével. A szintén Londonban élő hajdani brit focisztárnak, David Beckhamnek pedig 2019 derekán félévre bevonták a vezetői engedélyét, mert mobiltelefont használt luxusautója volánjánál.Dárdai Pál néhány vereség után ellenben úgy megy, hogy marad, munkaszerződése 2020-ban is érvényes.

A tehetős, hajdan sikeres sportembereknek is meg van a maguk keresztje. Dárdai Pált, a Hertha BSC korábbi játékosát lassan negyedszázados viszony fűzi a Spree-parti kék-fehérekhez. Napjainkban ő az egyik legismertebb magyar Berlinben. Ám az elmúlt hónapokban idegenben és odahaza a - 83 esztendővel ezelőtti ötkarikás viadaloknak otthont adó - Olympiastadionban is zsinórban szerepeltek le a csetlő-botló srácok. A Bundesliga toplistát az FC Bayern München és a Borussia Dortmund uralta. A Hertha kudarc okainak elemzése folyamatosan tart. Egy biztos, a klub és a drukkerek is érzik, hogy Pali elfáradt. Ergo, a fővárosi team elnöksége bejelentette, hogy a tréner (négy és fél év után) a szezon végén közös megegyezéssel távozik vezetőedzői posztjáról. Jó hír viszont, hogy csupán egy éves „fizetett szabiról” van szó. Dárdai munkaszerződése 2020-ban is érvényben marad. A magyar sportember a berlini utánpótlás munkáját irányítja a jövőben. Nincs harag a Bundesliga tabella második mezőnyében tanyázó foci klub és Dárdai Pál között. Az élet megy tovább!

Megírtuk e hasábokon a tavasszal, hogy Idén ünnepelné 10. házassági évfordulóját Boris Becker, a Davis Cup és más tornák sztárja. Ám a nyugatnémet bajnokból össznémet olimpiai aranyérmessé lett, egykori sportember pár hónapja szakított negyedik gyermeke édesanyjával, Lilly Beckerrel. A külhoni sajtó a bicegő sztár pocsék anyagi helyzetéről is előszeretettel röppent fel „számszerűsített” rossz híreket.

Minden idők legfiatalabb wimbledoni teniszbajnokát 1985-ben ismerhettük meg: Boris még 18 esztendős sem volt. A szőkés-vöröses, jobbkezes tinédzser, akárcsak a nőknél Steffi Graf generáció- és stílusváltást jelentett. Erőnlét, szorgalom, makacsság, nemzetközi siker, milliós bevételek – s majdan adócsalási bonyodalmak is összekötötték a két tehetséges, (nyugat)német versenyző pályafutását. Becker 1992-es aranya a barcelonai nyári ötkarikás játékokon már azok számára is világossá tette, hogy „salak zseni” ez a srác, akik amúgy nem lelkesedtek ezen (hajdan) úri sportágért. A 21. század hajnalán a szerb Novak Đoković trénereként bizonyította komoly szakmai tudását Becker. {A balkáni bajnok 2018-ban is világranglista első volt, noha tavasszal már 32 gyertyát fújhat el tortáján.}

A Spice Girls egykori üdvöskéjének csontig tetovált férje, 2019-ig nem autózhat – maximum utasként. Victoria Beckham persze nem idegeskedik, futja taxira, sofőrökre! A 44 éves, multimilliomos ex-focista (Akárcsak Boris Becker, négy gyermek apja) egy paparazzi áldozata lett, aki még tavaly novemberben kapta lencsevégre, amint Bentley típusú, kb. 100 millió forintos verdájának volánját tekerve telefonált. Mivel az angol válogatott egykori kapitányának – például gyorshajtás miatt – volt már néhány rossz pontja, most betelt a pohár. David Beckham jogsija fél esztendőre ugrott. Take it easy!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ