RSS Feed

Palkovics csupa kisbetűvel

Dalia László - 2019. 05. 30. 8:00:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Palkovics csupa kisbetűvel

Ha majd egyszer újra megírják a Magyar Tudományos Akadémia újkori történetét, Palkovics László miniszter neve csupa kisbetűvel szerepel majd és ez a végleges formula lesz, nem javítják ki, mint Nemecsek Ernőét. S amúgy is világra szóló eset, benne lesz a nagy krónikákban, hogy a XXI. században egy tudományos akadémiát államosítottak, s ezt éppen egy akadémikus tette meg.

Kiszivárgott a hír, hogy a Parlament augusztusban államosítja majd a Magyar Tudományos Akadémia intézeteit. Egy fél oldalas előterjesztés készült, miközben a zalaegerszegi tesztpályáról 25 oldal. Ez végül is híven tükrözi, minek nézik az akadémiát.Ám, hogy ezt a botrányos akciót éppen egy akadémikus vezényelje le, ez bizonyos nézőpontból zseniális, egy másik szögből borzalmas. Palkovics miniszter úr bizonyára jól alszik és nem gondol azzal, hogy a nevét megörökítik az utókornak és nem éppen hízelgő jelzőkkel kerül majd be a történelem könyvekbe. És azt bizonyára ő is tudja, hogy utóbb sem lehet arra hivatkozni, hogy "a főnök mondta", mert minden parancsot meg lehet tagadni, békeidőben még meg is kegyelmeznek, legfeljebb a miniszteri sarzsi ugrik.

Természetesen ma még nem ismerjük a részleteket, de az már biztos, hogy a kormány felrúgta a tárgyaló asztalt, az eddigi megállapodásokból semmi sem kerül bele a felszámolásba, tehát csak időhúzás volt minden egyeztetés Palkovics miniszter és Lovász akadémiai elnök között. Végül is a szokásos orbáni taktika tanúi lehettünk, megpróbálták megalkuvásra késztetni a másik felet, hogy könnyebb legyen magyarázni az einstandot, s ez különösen külföldön számított volna. Ám miután az MTA nem tartotta fel a  kezét, jön Józsi, az úthenger. 

A magyar kormány nemzetközi tekintélyéről már csak múlt időben beszélhetünk, s immár alighanem eldőlt, hogy az Európai Néppártból is kiteszik, szabad az út.S ez mindaddig igaz, míg fel nem merül, mert az lehet a következő stáció, hogy Magyarország méltatlanná vált az Európai Unió tagságra. Ebben az MTA letarolása persze csak egy szög. A koporsót viszont már deszkázzák.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ