RSS Feed

Május leghülyébb autótolvaja

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 05. 26. 14:26:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Május leghülyébb autótolvaja

Zömök, kopaszodó, középkorú urat keres a német rendőrség, mert elrabolt egy méregdrága olasz sportkocsit. Különleges kupéról van szó, hiszen Edmund „Eddie“ Irvine, egykori északír Forma 1-es pilóta korábbi, farmotoros, piros országúti rakétáját lopták el.

Rekord gyorsasággal rábukkantak a nyomozók a tavasszal elkötött Ferrarira. A zajos, lapos modell egy grevenbroicheri garázsban parkolt. A munkanélküliek és nehéz szociális körülmények közt élők városrészében komoly feltűnést keltett a verda, mellyel Düsseldorf közelében tett próbautat egy eddig ismeretlen személy. Mi is történt? Májusban az 1985-ös évjáratú  Ferrari 288 GTO modellel a kereskedő és „vevőjelöltje” indultak tesztútra. Amikor az üzletember helyet cserélt utasával a volánnál, az a 400 lovas sportkocsi gázpedáljára taposott, s elszelelt a 2,35 millió euróért – kb. 760 millió forint – kínált oldtimerrel. A 2,8 literes, V8-as itáliai táltos tolvaját második hete nagy erőkkel keresi a német rendőrség.

A ritka sportkocsi gazdájának némi reményt adhat, hogy a dundi, szemüveges rabló a bűncselekmény elkövetése előtt lefényképeztette magát a vagány járművel. A 34 esztendős országúti rakéta lakossági bejelentés alapján már megkerült. A hatóság az interneten és a sajtóban is körözi a fürge, ám ostoba zsiványt. Az már csak járműtörténelmi érdekesség, hogy a brit színekben versenyző Edmund Irvinehez hasonlóan, most elhunyt osztrák kollégája, Niki Lauda is birtokolt egy Ferrari 288 GTO-t (Gran Turismo Omologato). Mégpedig a legutolsó, '86-ban összeszerelt modellt! A bátor, háromszoros világbajnok anno ajándékba kapta a 305 km/órás csúcstempóra tervezett olasz fenevadat a modenai gyártól.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ