RSS Feed

Gazdásztalálkozó Mosonmagyaróváron

mti - 2019. 05. 25. 17:12:05 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mintegy ezerötszázan vettek részt a mosonmagyaróvári agrár-felsőoktatás kétszáz éves, egész szemeszteren át tartó ünnepségsorozatának záró eseményén, a gazdásztalálkozón szombaton a mosonmagyaróvári várban.

Nagy István agrárminiszter ünnepi beszédében arra emlékeztetett, hogy Mosonmagyaróváron ismerték fel először, hogy a mezőgazdaság csak a tudomány segítségével lehet sikeres.  
    A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdasági- és Élelmiszertudományi Karának jogelődjét, a Magyaróvári Gazdasági Felsőbb Magántanintézetet 1818. november 10-én nyitották meg. 
    Nagy István, az intézmény egykori hallgatója, oktatója azt is elmondta, hogy "olyanok vagyunk, mint a fatörzsbe oltott ág, szervesen beilleszkedtünk a magyar agráriumba", nincs olyan gazdaság az országban, ahol ne lenne "óvári gazdász". 
    Soha ne feledjük, hogy az Óvári Gazdászok Szövetségéhez tartozunk, mert a gazdász társadalmon belül ez a legösszetartóbb közösség - mondta a miniszter, majd hozzátette, hogy azt erősíti a gazdásztalálkozó is, hogy "az óvári gazdászok tudnak tanulni, dolgozni, ünnepelni, egymásra számítani, egy nagy közösség lenni". 
    Az agrárminiszter bicentenáriumi emlékérmet vett át Szalka Évától, a mosonmagyaróvári kar dékánjától, és emléklapot Fazekas Imrétől, az Óvári Gazdászok Szövetségének elnökétől. 
    Szintén bicentenáriumi emlékérmet kapott Nagy Frigyes egykori földművelésügyi miniszter. 
    A gazdásztalálkozón zenés és gyermek programokat, valamint kiállításokat tartottak. 
    A bicentenáriumi ünnepségsorozat tavaly november 10-én kezdődött. 

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ