RSS Feed

Dárdai megy, Löw marad

Mogyorósi Géza - 2019. 05. 25. 8:00:13 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Dárdai megy, Löw marad

Az elsőosztályú német labdarúgó bajnokság egyik legrégebbi trénere magyar. A szezon végén, – egy esztendőre – ha búcsút is int a Hertha BSC együttesének Dárdai Pál, hű marad a klubjához. 2020-tól az utánpótlás felkészülését irányítja majd. Löw, a germán szövetségi kapitány viszont marad.

A német fővárosban igen népszerű, 43 éves magyar edzőt, amikor arról faggatták e hetekben, hogy a jövőben is figyelemmel követi-e majd a Bundesliga meccseit, Pali mosolyogva kijelentette: „Természesen. A Balatonon van egy kis hajóm, annak fedélzetén pedig egy tévé, amin két lubickolás között nézem majd a Hertha és a többi csapat kűzdelmeit.” Nem lesz ilyen nyugodt Jogi Löw nyara! Mint emlékezetes,  a német válogatott szövetségi kapitánya, noha fiatalította teamjét, tavaly párszor kikaptak. Majd márciusban a szerb srácok (1:1) szívatták erősen a négyszeres világbajnok teamet. Ám röviddel később a germán fiúk megleckéztették a holland riválisokat – idegenben (2:3) győztek! Visszavágó szeptemberben. 
Joachim Löw az egykori focista 2006 végén vette át a germán nemzeti tizenegy munkájának irányítását Jürgen Klinsmanntól. Közelmúltbeli kudarcai közé tartozik a 2018-as oroszországi vébé leszereplés. Idei első meccsükön a balkáni vendégekkel is elkerülte a szerencse. Hiszen a szerbek már a 12. percben megrezegtették a peches Manuel Neuer hálóját. A második félidőben – új portással – sikerült egyenlítenie a még összecsiszolatlan - az agresszív, ügyes ellefélhez képest - óvatos vendéglátóknak. A wolfsburgi, tétnélküli, döntetlennel végződő rangadó tapasztalatait elemezve legutóbb a hollandokkal játszottak ebéselejtezőt a németek. Van feltámadás! Idegenben darálták be a tulipános teamet, helyrehozva a korábbi, amszterdami megaláztatást! Most májusban Löwöt azok is méltatják, akik már legszívesebben lapátra tették volna. 
S mi lesz a négyszeres világbajnok germán válogatott nyári programja – amikor Dárdai Magyarországon piheni ki a Bundesliga fáradalmait? Nos jövő hónapban Fehéroroszországba röppen a Löw-brigád. Szintén júniusban – egy másik hajdani szovjet tagállammal – Észtországgal is ebé selejtezőn taktikáznak majd a snájdig tetkós srácok. A koraőszi nemzetközi idény az NSZK-Hollandia visszavágóval rajtol szeptember 9-én. Tutira veszem, hogy sem Pali, sem a több tízmilliónyi európai focidrukker eztán sem fog unatkozni! Lehet hűteni a sört: szerintem Dárdai picinyke balatoni bárkáján nem csak tévékészülék, fridzsider is van!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ