RSS Feed

Unokázós csalókat fogtak

Police.hu. - 2019. 05. 19. 8:53:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az újpesti nyomozók a Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós nyomozócsoportjának kollégáival közösen elfogott egy 16 éves lányt, aki unokázós csalóknak segített a pénz átvételében. A lányt csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint azonosították a 26 éves B. Szabinát, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki orgazdaság vétség miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói februárban egy kispesti lakásban fogtak el két férfit, akik unokázós csalásokat követtek el Budapesten.

A módszerük az volt, hogy kerületekre lebontva vezetékes telefonszámokat hívtak fel, majd a telefonáló a hívott fél rokonának, vagy barátjának adta ki magát és közölte, hogy a közeli hozzátartozójukat albánok elrabolták, fogvatartják és bántalmazzák, ezért pénzre van szüksége. Amennyiben a hívott fél hajlandóságot mutatott a pénz átadására, az elkövetők elmentek a pénzért, vagy azt egy szeméttárolóba dobatták és később vették ki onnan.
A BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói megállapították, hogy az elkövetők 16 embert hívtak fel, közülük öt idős személytől több mint 1,5 millió forint értékben arany ékszereket, valamint hárommillió forintot csaltak ki. A nyomozók a 2019 februárjában tartott kutatáskor az elkövetők lakásán megtalálták az arany ékszereket.
Az újpesti nyomozók a Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós nyomozócsoportjának kollégáival közösen szerdán több helyen, összehangolt kutatást tartottak, amely során mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, átutalási megbízásokat és taxi nyugtát találtak. A rendőrök még aznap Kálon elfogták a csalók 16 éves társát, aki az egyik bűncselekménynél a pénzt vette át a sértettől.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ