RSS Feed

Japán modellek Nagy-Britanniából

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 05. 16. 17:39:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Japán modellek Nagy-Britanniából

A brit szakszervezeteket igen aggasztja a 2019 tavaszán még beláthatatlan jövő! Nem tudni, hogy az EU-ból való kilépés hány munkahely leépítésével jár majd, például Swindonban, ahol Honda üzem van, s Washingtonban - ott seregnyi Nissan típust gyártanak exportra.

A szigetország évente átlag 1,2-1,4 millió járművet exportál. Nem utolsó sorban az Európai Unió tagállamaiba, ahol a kilépést követően megdrágulnának a „Made in/by Britain” típusok. Szóval egyelőre beláthatatlan, hogy mit jelent majd a Brexit az EU-ból tétován kifaroló monarchia járműgyártása szempontjából. Hiszen a birminghami Jaguar Land Rover Ltd.-n kívül számos településen tízezrek foglalkoznak például Toyoták, Opelek és Minik összeszerelésével.

II. Erzsébet királynő hagyományosan belföldi gyártású típusokkal gurul. A nem mellesleg fiatalon kitűnő autószerelő hírében állt, volánnál és nyeregben egyaránt ügyes asszony Brexit-birodalmában a Jaguar, a Land Rover, a Range Rover, a Bentley, a R.R. az Opel/Vauxhall modelleken kívül például Toyota Avensis/Autis típusokat is gyártanak. A legendás Aston Martin sportkocsik szülőhazája is a szigeten van, ahol Lotus üzem szintén található.

A brit szakszervezeteket igen aggasztja a 2019 tavaszán még beláthatatlan jövő! Nem tudni, hogy az EU-ból való kilépés hány munkahely leépítésével jár majd, például Oxfordban. Ott a német érdekeltségű - BMW (UK) Manufacturing Ltd. - Miniket termelik tömegesen, sikeresen! Swindonban Honda szerelősor van, Washingtonban pedig seregnyi Nissan típust gyártanak exportra.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ