RSS Feed

Fülemile fröccs

Csontos Tibor - 2019. 05. 23. 8:00:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fülemile fröccs

A címbeli itóka természetesen nem illik a kisfröccs, nagyfröccs, házmester, viceházmester, sóher fröccs, maflás vagy a bakteranyós, a bor és a szóda különböző arányokban vegyített ital leleményei közé. Soroljuk inkább az Arany János-i fülemile perek közé. Igaz, Arany már ihatott fröccsöt, s akár így is kezdhette volna ama bizonyos, Fülemile című költeményét: Hajdanában, amikor még Így beszélt a magyar ember: Ha fröccs, úgymond, hadd legyen fröccs!

Történt pedig, hogy megjelent a piacon egy dobozos fröccs. Ha e spriccer termék nevét közreadnám, az nem csupán ingyenes reklám lenne, de még azt is gondolhatnák, hogy hazabeszélek. Tekintve, hogy akad némi keresztneves azonosság a szerző és a szerzett között. Nos, e henger alakú dobozba zárt bor, melyben "felfelé megy a gyöngy", vagyis ez a dobozolt fröccs piaci perpatvart idézett elő az alkohol tartalmú, szénsavas itókák világában. Kicsi perpatvar, de a miénk. Amolyan magyarosch kis üzletvilági csetepaté. A dobozos fröccsöt piacra dobó Iksz céget azzal támadta meg Ipszilon cégtulajdonos, hogy az Ikszék olyan technológiai eljárással palackozzák a fröccsöt, hogy az nem lesz megfelelő minőségű és hamisítványnak számít. 

Ikszék azonmód alattomos támadást emlegettek és kijelentették, hogy Ipszilonék szeretnének felugrani az ő sikervonatukra és még attól sem riadnak vissza, hogy megsértsék úgymond, a hatalmas népszerűséggel és követőtáborral rendelkező Iksz brand tulajdonosainak jó hírnévhez való jogát. Másrészt szeretnék tisztázni, hogy Ipszilonék maguknak vindikálják a jogot az alumínium dobozos, papírdobozos illetve műanyag palackos fröccs előállításához. Ikszék azt is mondják, hogy Ipszilonék tévesen állítják, hogy csak az ő engedélyükkel lehet fröccsöt előállítani az Európai Unióban. Miközben nem csak az Ipszilonéké az egyetlen szabadalmaztatott eljárás, amellyel fröccsöt lehet előállítani. Mindennél azért a kígyóuborka unió előírta görbülete követhetőbb volt. 

Ami viszont követhető az ügyben és erre Ikszék utalnak is: az ő követőik száma a közösségi médiában egymillió felett van, míg Ipszilonékat mintegy félezren követik csupán. Egyébként pedig azt tartom, tobzódjon a fröccsipar, virágozzék minden fröccs azzal együtt, hogy a szódával kevert szőlőbor az egyik legjobb frissítő, igaz, nem mindegy, hogy a szódát tesszük a borhoz vagy a bort a szódához. Előbbi esetben ugyanis rontjuk a bor minőségét, az utóbbinál pedig javítjuk a szódavíz minőségét. Másrészt úgy vagyok ezzel a dobozos fröccsel, mint az őszi szüretek idején a palackba zárt musttal, ami azért megy át oly gyorsan a gyomron, mert a Jóisten így büntet azért, mert idő előtt isszuk meg a bort...

Fotó: hu.wikipedia.org
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ