RSS Feed

Két magyar győzelem szombaton

mti - 2019. 05. 12. 12:39:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Két magyar győzelem szombaton

A szombati első napon két magyar győzelem született az úszó Bajnokok Sorozata Duna Arénában zajló második állomásán.

    A nyitó futamban Késely Ajna 400 méter gyorson 4:05.92 perces idővel diadalmaskodott, majd Milák Kristóf 200 méter pillangón 1:53.64 peres kiváló eredménnyel utasította maga mögé az "ötcsillagos" mezőnyt. A Honvéd 19 éves versenyzője pályafutása során először küzdött meg a Londonban olimpiai bajnok Chad Le Clos-val, mellettük pedig a szám korábbi világbajnoka, Cseh László és a japán Szakaj Maszato indult. Milák nem illetődött meg, óriási fölénnyel győzött.
    "Amikor beléptem az uszodába, azonnal magukkal ragadtak azok az érzelmek, melyeket a 2017-es világbajnokságon éltem át. Nagyon figyelnem kellett, hogy ezek az érzések ne vigyenek el az elején, aztán a második százon ez a lendület ki is jött belőlem. Elképesztően jó idő lett, semmi fájdalmam nem volt, olyan mintha nem is én úsztam volna" - nyilatkozta az MTI-nek Milák.
    A dél-afrikai klasszis röviden annyit mondott, Milák nagy versenyző, akivel nagyot csatázhatnak majd az olimpián.
    Női 200 méter mellen a 17 esztendős Békési Eszter kapott meghívást a szervezőktől, az egriek tehetsége pedig meg is hálálta ezt, ugyanis az orosz Julija Jefimova mögött másodikként csapott célba, ráadásul 2:27.54-es idejével több mint egy másodpercet javított egyéni legjobbján, amely kiváltképpen értékes úgy, hogy a szezon ezen szakaszában a felkészülés közepén járnak az úszók.
    "Nagyon szerettem volna megdönteni a legjobb időmet, noha erre nem készültünk most külön. Fantasztikus ilyen közönség előtt úszni" - mondta Békési.
    Hosszú Katinka szombaton csak 200 méter háton volt érdekelt - vasárnap három futamban láthatják a szurkolók -, a háromszoros olimpiai bajnok 2:08.16 perces idővel második lett, míg Burián Katalin ugyanitt negyedikként csapott célba (2:09.00).
    A szombati program utolsó magyarjaként Kozma Dominik 200 méter gyorson volt érdekelt, a hazai közönség nagy kedvence végül 1:47.12 perccel harmadik lett.
    A 3,9 millió dollár összdíjazású elitsorozatban egy számban csak négyen versenyeznek egymással, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA a legjobbakat, többek között olimpiai bajnokokat, világbajnokokat, ranglistavezetőket hívja meg. A számok győztesei 10 ezer dollárt kapnak, a második helyezettek 8000, a harmadikok 6000 ezer, a negyedikek 5000 dollárt vihetnek haza, míg egy esetleges világcsúcs további 20 ezer dollárt ér.
    A sorozat három állomásból áll. Április végén a kínai Kuangcsou városában rajtolt, majd Budapest után május 31-én és június 1-jén az egyesült államokbeli Indianapolis következik.

Fotó: MH/Hegedüs Róbert
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ