RSS Feed

Nizzai razzia

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 05. 10. 12:30:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Nizzai razzia

A Provence-Alpes-Côte d'Azur festői francia régiót imádják a bel- és külhoni turisták. Legendás a tengerparti éttermek választéka. Az persze nem mindegy, hogy honnan szerzik be a vendéglősök, helybéli polgárok a konyhai alapanyagokat.

Idén nem először tartott razziát az Egészségügyi Hivatal Nizzában. Egy illegális vasárnapi piacon a szakemberek kilenc mázsa ismeretlen származási helyű, romlott hús foglaltak le. (A Köjál nem ott kajál...) A mocskos járművekkel szállított árúk között volt továbbá több száz kiló gyümölcs és zöldség, valamint kilenc karton cigaretta és ruházati cikkek. A standoknál három lopott mopedre is lecsaptak a rendőrök.

A tavaszi ellenőrzés során két embert őrizetbe vettek: egyiküknél se személyi okmány, se tartózkodási engedély nem volt. A 350 ezer lakosú regionális fővárosban a vámosok, határőrök, idegenrendészeti szervek már a közelmúltban is kontrollálták az érintett piacot. Akkor a mostaninál nagyobb mennyiségű, egészségre általmas csempészárút foglaltak le és semmisítettek meg a rendőrség közreműködésével. A szigorú razziasorozat 2019 nyarán folytatódni fog – a vakáció közeledtével a zsebtolvajok aktivítása is fokozódik a francai Riviérán. A Földközi-tenger napsütötte partvidéke a magyar turisták körében is egyre népszerűbb!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ