RSS Feed

Villamosvezetés - részmunkaidőben

Eurokomm PR - Budapest - 2019. 05. 09. 17:00:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Villamosvezetés - részmunkaidőben

Mostantól részmunkaidőben is alkalmaz villamosvezetőket a Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien. A részmunkaidős dolgozók a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban jelentenek majd nagy segítséget.

Hetente háromszor, minimum heti 12 óra a munkaideje a részmunkaidős villamosvezetőknek Bécsben, akik önkéntes alapon természetesen ennél több munkaórát is teljesíthetnek. A beosztásokat előzetesen egyeztetik a munkavállalóval, így alkalmazkodni tudnak mindenki egyéb kötelezettségéhez. 

A részmunkaidős villamosvezetők főként a reggeli és délutáni csúcsidőben valamint nagyrendezvények előtt és után jelenthetnek nagy segítséget a hagyományos óraszámban dolgozó kollégáik számára. Ráadásul akkor is bevethetők, ha hirtelen megbetegszik valaki. 

Az új lehetőséggel elsősorban a kisgyerekesekre és a diákokra számít a Bécsi Közlekedési Vállalat, akik így könnyeben össze tudják egyeztetni a családot illetve a tanulást a munkával. A részmunkaidős villamosvezetők ugyanazt az alapos képzést kapják, mint azok, akik teljes munkaidőben vállalják a feladatot. A vezetési gyakorlat mellett megismerik a járművek és az útvonal műszaki jellemzőit, illetve megtanulják, miként kell bánni az utasokkal. Az első kurzusok június közepén indulnak.

A részmunkaidős járművezető egyébként nem újkeletű foglalkoztatási forma a Wiener Liniennél: a metróvezetőket február óta erősítik részmunkaidős kollégák. 


Képaláírás: 
Bécsi villamosvezető © Wiener Linien / Christoph H. Breneis


Fotó: Wiener Lienen Christoph H. Breneis
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ