RSS Feed

Penészkönyvet kapott a szlovák miniszter

ujszo.com - 2019. 05. 09. 8:00:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Penészkönyvet kapott a szlovák miniszter

A medikusok diáktanácsának képviselői kedden átadták Andrea Kalavská (Smer-SD-jelölt) egészségügyi miniszternek az ún. penészkönyvet - írja a pozsonyi Új Szó Online. A tárcavezető ezt követően beszélgetésre invitálta a diákokat az Egészségügyi Minisztériumban.


„Egyfelől örülök, hogy olyan emberekről van szó, akik változtatni akarnak, és akikkel konstruktív vitát lehet folytatni. Másfelől egészségügyi miniszterként nem örülök annak, amit az átadott penészkönyvben láttam” – mondta Kalavská. Hozzátette: a tárca tud a problémáról, és megpróbálja megoldani a helyzetet.

A miniszter asszony elismerte a szlovákiai kórházak hiányosságait, és elmondta, hogy a minisztérium segít ezeknek a helyiségeknek a felújításában. „Ez egy régi probléma. Már harmadik éve olyan tőkekiadásaink vannak, amelyeket – fontossági sorrendben – elsősorban az egyetemi kórházakra fordítunk. Ezekben zajlik a tanítás, így kötelességünk megfelelő körülményeket biztosítani az orvostanhallgatóknak a tanuláshoz, az orvosoknak a munkához, illetve főleg a pácienseknek a tiszta környezetben való gyógyuláshoz” – hangsúlyozta.

A miniszter asszony felszólította a diákokat, hogy azt is nézzék meg, ami az elmúlt években jobb lett az egészségügyben. Hozzátette: minden hónapban szokott találkozni a 13 egyetemi kórház igazgatójával, és a következő találkozóra a diákok képviselőit is meghívja.

Kalavská: Az Egészségügyi Minisztérium 90 millió euró pluszpénzre számíthat
Pellegrini: Nem halhat meg több ember az egészségügyi személyzet hanyagsága miatt.

Fotó: ujszo.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ