RSS Feed

Göröcs - Kéne egy Bene

NS - 2019. 05. 07. 8:05:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Göröcs - Kéne egy Bene

Göröcs János korábbi válogatott labdarúgó volt Szombathy Pál vendége a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Az Újpest – szerdán 80 esztendős – legendája felidézte a Newcastle ellen elvesztett 1969-es VVK-döntőt, emellett a magyar futball jelenéről is kifejtette véleményét.

„Valahol a falon van, vagy az sem. Igazából meg sem tudnám mondani, mit kaptunk a második helyért” – mesélte Göröcs János a DIGI Sporton a VVK-ezüst sorsáról. A 62-szeres válogatott, olimpiai bronzérmes futballista hozzátette, játékban nem volt jobb náluk az angol Newcastle, viszont a rögzített helyzeteik komoly gondot okoztak, mindkét mérkőzésen szögletből, szabadrúgásból vették be Szentmihályi Antal kapuját. A szigetországiak 6:2-es összesítéssel (hazai pályán 3:0, a Megyeri úton 3:2) nyerték meg a finálét.

Göröcs ezt követően a magyar futball jelenéről beszélt, szerinte továbbra is túl sok a légiós az NB I-ben, ez pedig hosszú távon nem segít. 
„Tele vagyunk szerb játékosokkal. Ami engem nagyon bánt, hogy hol vannak a magyarok? Mert nem igaz, hogy nincs tehetség. Valahogy nem jól válogatják ki őket, vagy nem tudom (…) Újpesten is szerbek vannak, meg kell mondjam. És azt is, hogy jelenleg jobbak, mint a magyarok. De ha a magyar játékos nem kap lehetőséget, nem tudja megmutatni, hogy lehetne jobb. Nem vagyok az edző ellen, mert nem rossz edző, de hogy egy Újpesten nyolc szerb játszik? Előtte jöttek a színes bőrűek, az is borzasztó volt. Az elején leigazoltak hét színes bőrűt, ebből hat nem tudott futballozni. Nem azt mondom, hogy a jó futballistát le kell cserélni. Azt játszatni kell. Ha fiatal, ha nem. Ha magyar, ha nem. A baj, hogy nincs verseny. Nézem a sok akadémiát jobbra-balra és elvétve egy-egy ember jön ki.”

S hogy a következő öt évben lesz-e bajnok az Újpest?

„Nem tudom… Ahogy én látom, a belga is inkább veszi és cserélgeti a játékosokat. Az egészet üzletnek szánja, mert a jókat is úgy elengedi. Ha a jókat mindig eladjuk, abból sosem lesz jó csapat. Ilyen, mint akit most is leigazoltak, ez a Traoré… Hát juj, hadd ne mondjam inkább! A Fradi meg a Videoton sajnos óriási pénzelőnyben van, ami Újpesten nincs. Nem rossz csapat az Újpest, a belső csatárposztra kellene egy Bene vagy Dunai, vagy a Fekete Laci. Ilyet nem látok.” 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ