RSS Feed

Idén is megrendezik a Mozaik Múzeumtúra programot

MTI - 2019. 05. 06. 8:15:19 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Idén is megrendezik a Mozaik Múzeumtúra programot

Idén is megrendezik a Mozaik múzeumtúra elnevezésű programot; a múzeumok népszerűsítését és a múzeumlátogatások számának növelését célzó rendezvénysorozat a 8-16 éves korosztályt célozza meg - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

    Kemecsi Lajos, az ötletgazda Néprajzi Múzeum főigazgatója a műsorban elmondta, hogy a múzeumoknak fel kell tudni venni a verseny a virtuális világgal a valódi tárgyak hiteles üzenetein keresztül, ehhez pedig meg kell szólítani a fiatalokat. A kultúraátadásban egy múzeum ma már könnyedén felvállalhatja, hogy egy kiállítóhely trendi és népszerű legyen a fiatalok körében is - tette hozzá.
    Mint mondta, azt remélik: a program során kiderül, hogy a múzeum ma már nem unalmas hely, poros tárgyak kiállítása egy sötét teremben, ahol csendben kell lenni, és esetleg papucsot húzni a lábra.
    A Mozaik múzeumtúra keretében lesz matricagyűjtő játék, iskolai edukációs program, speciális múzeumtúrák, családi programok és múzeumpedagógiai foglalkozások. A programban háromszáz kiállítóhely vesz részt.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ