RSS Feed

Brüsszeli meglepetések

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 05. 04. 8:42:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Brüsszeli meglepetések

Az 1830-ban született nyugat-európai pici állam fővárosa sokak számára csak édességeiről híres. Ja, és Angela Merkel ott szokott sült krumplit falatozni testőreivel - két hosszúra nyúlt tárgyalássorozat között. Ám a Belga Királyság járműgyártása sokak számára ismeretlen.

Pedig még rokonvonásukat is mutat hazánk és az EU szimbólumává lett - mit akar Brüsszel? - mini metropolisz autóipara. Hiszen akárcsak Győrben, Brüsszelben is gyártanak német típusokat. Az Audi A1/S 1 modelleken kívül a 2019-ben nagyon sikeres, környezetkímélő Audi e-tron quattro-k is ott születnek. Merkel kancellárnő szolgálati limuzinjában viszont sok száz lóerős magyar motor zakatol!

A monarchia másik ipariközpontja Gentben van, ahol a Volvo V40 és S60 típusjelzésű – elméletileg skandináv – kocsik gurulnak le a futószalgról. Ugyancsak a belga melósok, robotok szorgalmát dícséri, hogy a divatos Volvo XC40/60-as szériát is Gentben szerelik össze. Tavaly – nem mellesleg – az XC40-es lett az Év autója, megelőzve a Seat Ibizát és a vadiúj BMW 5-ös sorozatot.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ