RSS Feed

Környezetkímélő közlekedési eszközök

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 05. 06. 12:40:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Környezetkímélő közlekedési eszközök

Aki lemarad a május 7-én startoló „electric & hybrid vehicle technology expo europe 2019” elnevezésű stuttgarti szakvásárról, az Frankfurtban vígasztalódhat majd a következő Majna-parti jármű seregszemlén (IAA).

Félszáz állam képviselteti magát a kedden kezdődő, három napos baden-württembergi járműmustrán, ahol a környezetbarát modellekre, azok alkatrészeire, kiegészítőire és a kapcsolódó szolgáltatásokra fókuszál a mintegy 300 kiállító cég. Az elektromos és hibrid technika rohamléptekkel fejlődik, noha a gépkocsik piacát még mindig a benzines és dízel üzemű verdák uralják. Ám az öreg kontinens egyes tájain, például Skandináviában már feltűnően sok a zöld rendszámos autó és elektromopedek, bicajok iránt is nagy a kereslet.

Aki nem jut el a május 7-én startoló „electric & hybrid vehicle technology expo europe 2019” elnevezésű stuttgarti szakvásárra, az Frankfurtban vígasztalódhat majd a  következő Majna-parti jármű seregszemlén. A nyugat-németországi „Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) Pkw„ szeptemberben tárja szélesre a kapuit.  Közép-Európa legrangosabb nemzetközi showja a jövő évek {dízel mentes?} stílusvilágából is ízelítőt ad.

Van még pár hónap addig, amíg 2019 koraőszén ismét százezrek tolonganak majd a frankfurti szakvásáron. Lássuk milyen típusok bukkannak fel a kereskedőknél e napokban? Például az Év autója díjra jelőlt, Kecskeméten is gyártott, A-osztálybeli Merci új szedánja. Noha már ma ostobaságnak tűnik, hogy a parkolóhelyhiányos metropliszokban – Londontól Moszkváig – a brutális SUV divat dúl, a trend az új esztendőben is folytatódni fog. 

A Majna-parti seregszemle egyik izgalmas szereplője lesz a VW Golf nyolcadik nemzedéke. Ugyanebben a szegmensben nyomul e hetektől a csinos Kia Ceed, melynek alapára 6 millió forint alatt van az EU-ban. A kombi kivitelben is szép koreai kocsi átlagfogyasztása – izmos dízel erőforrással – állítólag 4 liter körül van. Szintén takarékos a legújabb Toyota Corolla/Auris duó. S első ízben hibridtechnikával is debütálnak a spanyolok a Seat Leon 2019-es szériájával. A friss Porsche Macan V4-es és V6-os mocival kényezteti a - legalább 20 millió forintot összespórolt – SUV-barátokat a jövőben! Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ