RSS Feed

Új próbatermet kapott a Győri Balett

mti - 2019. 04. 25. 13:31:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kétszáz négyzetméter alapterületű új próbatermet kapott a Győri Balett a Győri Nemzeti Színház szomszédságában, az Árpád parkolóházban.A tánc világnapján átadott próbateremhez öltözők, balettmesteri helyiség, tea- és mosókonyha, valamint raktár és vizesblokk is tartozik, így a létesítmény összterülete négyszáz négyzetméter. A kivitelezésre a győri önkormányzat biztosított 186 millió forintot.


    A légcserélő berendezések és légkondicionálók mellett hűtő álmennyezetet építettek, amely hűtőfolyadék keringetésével biztosítja a terem megfelelő hőszabályozását. Szálcement erősítésű fala hangelnyelőkkel szerelt burkolatot kapott, az utcára néző fóliázott üvegfalakat szintén hangszigetelték. 
    A padozat több rétegből áll, a legfelső réteg egy olyan balettszőnyeg, amelyet a világ számos balett-társulata használ. 
    Az átadó ünnepségen Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester hangsúlyozta, hogy az idén negyvenéves társulat az új teremmel nyugodt körülmények között tud próbálni.
    A társulat világszerte erősíti Győrt és a kultúrát, megmutatja, hogy a kultúra mekkora erőt ad a magyarságnak és azt üzeni a jövőnek, hogy az ország és a város sikeres tud lenni mindenben - hangoztatta. 
    Kara Ákos, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az új létesítmény a városnak egy újabb sikere, és az elért eredményeket és értékeket az ország számos pontján követik. 
    Simon Róbert Balázs, a térség fideszes országgyűlési képviselője felidézte, hogy a 260 férőhelyes, tavaly decemberben átadott parkolóházat 1,7 milliárd forintból alakították ki a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon keresztül kapott támogatásból, de a próbaterem kialakítását az önkormányzat finanszírozta. 
    Kiss János, a társulat igazgatója elmondta, hogy a hely lehetőségei miatt nem csak próbateremnek fogják használni a helyiséget. Példaként említette, hogy a június 17. és 23. között tizenötödik alkalommal megrendezendő Magyar Táncfesztivál idején a gyermekeknek mutatnak be ott darabokat, de más jellegű előadásokat is terveznek. 
    "Az április 29-i tánc világnapja alkalmából ennél nagyobb ajándékot egy társulat sem kaphat a világon" - hangsúlyozta Kiss János. 
    A Győri Balett korábban a színház épületében tartotta a próbákat.
    Az ünnepség végén a társulat a Velekei László művészeti vezető által koreografált PianoPlays című darabból adott elő részletet.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ