RSS Feed

Felejthetetlen esküvői korzó

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 04. 24. 17:39:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Felejthetetlen esküvői korzó

A korábbi években csupán a kisebb-nagyobb német városok forgalmában okozott káoszt, váratlan közlekedési dugót a (jobbára muzulmán) fiatalok menyegzői menete. Újabban a szelfiző násznép luxusautóikkal már a sztrádák forgalmát is megbénítják – főleg hétvégente.

Megunta a német hatóság, hogy török, kurd, bosnyák, arab stb. házasulandó párok sportot űznek abból, hogy már nem csak parkokban, idegenforgalmi látványosságoknál fényképezkednek, táncolnak, hanem a közúti forgalmat is blokkolják. Berlintől Stuttgártig már nem egy ilyen esetről számolt be a sajtó. Áprilisban a kölni államügyészség egy eurázsiai násznép akciózása kapcsán vont be négy jogsit. Mi is történt húsvét küszöbén? Kulturális provokáció? A Kresz szabályok szándékos megsértése? A közlekedés résztvevőinek veszélyeztetése?
Egy tavaszi vasárnap délutánon az Autobahn (A 57) egyik szakaszán bénította meg a forgalmat az esküvőre készülődő családi-baráti társaság. Seregnyi járművezető csupán vészfékezéssel tudta elkerülni a karambolt a sztrádán. A rendőrség az ügy kapcsán kilenc sofőr ellen indított eljárást, Egy 28 éves török hölgy és három hasonló korú fiatalember jogosítványát a helyszínen elvették. Két további érintett - köztük a vőlegény - Führerschein nélkül parádézott értékes járművével akadályozva a közlekedést. Mivel a násznép az internetre is feltette a vad száguldozást, dudálást, fékezgetést, leállást, ki-beszállást, a nyomozószervek az „életveszélyes mutatványok” videóját is az államügyészség rendelkezésére bocsájtotta. Folyt. köv.
 
Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ