RSS Feed

Rebrovnak sikerülhet

Dalia László - 2019. 04. 23. 8:00:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rebrovnak sikerülhet

Az FTC immár behozhatatlan előnnyel vezet, s a következő meccsen papíron is behúzhatja a bajnokságot. A Vidi legyőzésével azt is bebizonyította, hogy nemcsak az övék a legerősebb csapat, de a legjobb is. És hát a legerősebb gárda is úgy lett, hogy az ukrán edző szisztematikusan kicserélte a gyengébb légiósokat profikra. Doll jó edző volt, de nem tudott továbblépni, a külföldi csapatok ellen meghalt a Fradi.

Rebrov nagy csapatokban játszott, s úgy tűnik edzőként is követi egykori mesterét Lobanovszkijt, aki a szovjet válogatottal többek között épp az utóbbi évtizedek legjobb magyar válogatottját verte el 6:0-ra. Rossz emlék, de Rebrovval most revansot vehetünk, vagyis épp ő mutathatja meg, hogy egy magyar klub, még ha légiósokkal is, de juthat valamire. Az ugyanis eddig csak kevés magyar csapatnak sikerült, hogy bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Kétszer a Videotonnak és egyszer a DVSC-nek. Az FTC, a legnépszerűbb és a legerősebb, legpénzesebb klub mindig csúfos kudarcot vallott. 

Rebrov edző szabad kezet kapott, s eddig aligha csalódhattak benne az Üllői úton, hiszen az igazolásai, szemben Dollal, telitalálatnak bizonyultak. Kár, hogy a magyar akadémiák kínálatát nem ismeri, nem próbál magyar játékosokat beépíteni, de talán eljön majd az az idő is. Mindenesetre, nála egyetlen játékos sem élvez kivételt, Egyszer már Bödét és Lanzafamét is kitette a csapatból, mert nem állta be a sorba. És képes motiválni a játékosokat, hiszen aki csak tíz vagy húsz percet kap, az megpróbál annyi idő alatt bizonyítani, s gyakran ezt góllal sikerül igazolni, mint Bőle Lukácsnak, vagy legutóbb Lanzafaménak. Rebrov a Videoton elleni győzelem után sem magát fényezte, hanem a közönséget és a csapatot. Egyetlen félmondattal célzott rá, hogy jó úton vannak, "a csapat megtalálta a stílusát".

Az FTC vezetőit dicséri, hogy nem kapkodnak, nem cserélnek félévente edzőt, Dollt is hagyták dolgozni. Igaz, évek alatt kiderült, hogy a magyar bajnokságban ugyan jól muzsikálnak, de ez édeskevés a nemzetközi porondon. Rebrovnak talán kevesebb ideje van, mert most már ilyen háttérrel tényleg a Bajnokok Ligájában is vitézkedni kéne, de az esély megvan. És az FTC-t aligha húzhatja vissza a magyar virtus, hiszen a csapat java nem a Kárpát-medencében született, s az ukrán edző nem tesz kivételt, nála mindenkinek egyformán kell teljesíteni. A sztároknak is a csapat szekerét kell húznia. Ha Rebrov is megbukik, akkor nincs más, be kell szántani a magyar pályákat és bevetni sóval.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ