RSS Feed

A Grindel ügy

Mogyorósi Géza - 2019. 04. 22. 8:00:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 A Grindel ügy

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) áprilisban lemondott vezetője a jövőben sem fog éhezni és talán a stadionok VIP lelátójáról - szotyi grátisz - sem zavarják el. A sorozatos baklövései miatt gyakorta kritizált Reinhard Grindel az európai (UEFA) és a nemzetközi (FIFA) szövetségben betöltött funkcióitól is elbúcsúzott időközben.

Az SC Victoria Hamburg hajdani játékosa/kapusa fiatalon hagyta abba az aktív futkározást, ám szép politikai karrierrel kárpótolta magát. Az ifjú, szemüveges jogász Helmut Kohl pártjában a CDU-ban kamatoztatta tudását. Az ezredforduló után került be a berlini Bundestagba. A kereszténydemokrata honatya, noha 2016-ig élvezte a választók bizalmát, az alsóházban nem igen csillogtatta meg rétori erényeit. Tovább állt. Akkor még senki sem sejtette, hogy  Reinhard Grindel belföldi sportvezetői pályafutása hamar véget ér!

„Ilyen hülye egy volt parlamenti képviselő nem lehet” - fogalmazta meg tömör véleményét a sporthoz (nálam jobban) értő német ismerősöm. S valóban! Ha csak Mesut Özil tavalyi cseszegetésére gondolunk, vagy Jogi Löw szerződésének vébé előtti meghosszabbítására, akkor tapinthatóvá válik, hogy a világ legnagyobb foci szövetségének, a DFB-nek az elnöke pocsék taktikus volt. Külön pechje Grindelnek, hogy a germán srácok alaposan leszerepeltek a 2018-as oroszországi tornán, s oda lett az ötödik csillag álma a nemzeti trikón.

A pohár most azért telt be, mert fény derült arra, hogy a focivezérnek be nem vallott mellékjövedelme is volt a közelmúltig. „Nem vagyok pénzéhes” - fogalmazott a lemondásakor tartott németországi sajtótájékoztatón az 57 éves „szakember”, jelezve, hogy maga sem érti miért fogadott el egy 6 ezer eurós luxus karórát egy ultragazdag ukrán sportfunkcionáriustól? Hm. (A Spiegel hírmagazin húsvét küszöbén kiderítette, hogy a svájci ketyegő dupla annyit ér...) Az időzitett bomba tavasszal robbant. A DFB botrányra már külföldön is felfigyeltek, így várható volt, hogy Reinhard Grindel az európai (UEFA) és a nemzetközi (FIFA) szövetségben betöltött - évi fél millió eurót hozó - posztjainak is hamarosan búcsút inthet! Mire legközelebb - koranyáron Fehéroroszország ellen - ismét pályára lép az NSZK válogatottja, tisztul a kép. Új elnököt szeptemberben választanak majd a Német Labdarúgó Szövetség élére. Én egy hölgyet javasolnék: a focibarát Angela Merkel {elköszönve a Kancellári Hivataltól} jó személyi döntés lenne! És Ő tényleg nem pénzéhes!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ