RSS Feed

A brit autóipar nehéz időszaka

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 04. 18. 8:58:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A brit autóipar nehéz időszaka

Egyelőre beláthatatlan, hogy mit jelent majd a Brexit az EU-ból tétován kifaroló monarchia járműgyártása szempontjából. Hiszen a birminghami Jaguar Land Rover Ltd.-n kívül számos településen tízezrek foglalkoznak például Toyoták, Opelek és Minik összeszerelésével.

Erzsébet királynő hagyományosan belföldi gyártású típusokkal gurul. A nem mellesleg fiatalon kitünő autószerelő hírében állt, volánnál és nyeregben egyaránt ügyes asszony Brexitre készülő birodalmában a Jaguar, a Land Rover, a Range Rover, a Bentley, a R.R. az Opel/Vauxhall modelleken kívül például Toyota Avensis/Autis típusokat is gyártanak. A legendás Aston Martin sportkocsik szülőhazája is a szigeten van, ahol Lotus üzem szintén található.
A brit szakszervezeteket igen aggasztja a 2019 tavaszán még beláthatatlan jövő! Nem tudni, hogy az EU-ból való kilépés hány munkahely leépítésével jár majd, például Oxfordban. Ott a német érdekeltségű - BMW (UK) Manufacturing Ltd. - Miniket termelik tömegesen, sikeresen! Swindonban Honda gyár van, a brit Washingtonban pedig seregnyi Nissan típust gyártanak exportra.
Fotó: K. K.
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ