RSS Feed

Dárdai választ

Dalia László - 2019. 04. 17. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Dárdai választ

Dárdai Pál távozik a Hertha kispadjáról, egyelőre többet nem tudni, hogy marad-e utánpótlás edző a klubnál vagy elfogad egy másik vezető edzői ajánlatot.Az ugyanis nem kétséges, hogy felkérik, hiszen kiváló edző és a berlini csapat vezetőinek türelmetlensége ezt aligha kérdőjelezi meg. Talán egyszer még magyar szövetségi kapitány is lehetne, hiszen nála senki sem érti jobban a magyar lelket.

Öt vereség egymás után. Sok? Ugyan mihez képest? Mert hát mindig ez a kérdés. A Hertha a Bundesliga 11. helyen áll, a kiesés réme nem fenyegeti. Hogy aztán négy és fél évi diadal után eddig tartott a Hertha vezetőinek türelme, az kissé meglepő. Bár a múltkor a klubigazgató már azt sem értette, hogy miért van tavasszal mindig visszaesés a csapat szereplésében, pedig nagyon könnyű a megfejtés. A csapat ugyanis nem elég erős, így óhatatlanul elfáradnak egy szezon után. Ha a csapatok játékosainak értékét összeadjuk a Hertha a lista végére kerül.Ám a klub vezetői telhetetlenek, azt nézték, hogy volt a csapat az 5. helyen is, de az nem volt reális. Majd megtudják, mit ér a Hertha, ha egy új edzővel sem lesznek ötödikek.

Dárdai mondta, hogy a megtorpanás benne van  a pakliban, hiszen ez egy fiatal csapat, nem túl bő kerettel. A két kulcsjátékos 34 (Kalou) és 35 éves (Ibisevic). A fiatalokkal szemben meg türelmesnek kell lenni, ezt tudja is Dárdai, a klubvezetők úgy látszik nem, vagy legalább is a részletekkel nem törődnek. Bárki megnézhette Dárdai edzését, beülhetett a taktikai értekezletre, mármint a klubtól, tehát nyitott könyv volt, hogyan dolgozott a magyar edző. A tabella önmagában nem sokat mond egy csapatról, különösen egy olyan kemény bajnokságban, mint a német, ahol nem lehet lazítani. A minap majdnem menesztették a Bayern München edzőjét, de Niko Kovac aztán mégis maradt. Micsoda különbség, az a menedzsment egyetlen eurót sem sajnált soha, hogy megerősítse a csapatot.

Dárdai úriember, ezt már sokszor megtapasztaltuk. Most sem ragaszkodott a posztjához, békében megállapodtak, ő aztán nem kapaszkodik a kispadba. Az első vezető edzői megbízatása négy és fél évig tartott, ez a Bundesligában nagyon hosszú idő és ő nem keltett csalódást. A szurkolók még egyszer sem kívánták a távozását, talán nekik most is több türelmük van, mint a klubfőnököknek. Egyébként pedig csábították már Dárdait, de ő nem akart Berlinből, a Herthától elmozdulni. Talán most. Természetesem visszaülhet az utánpótlás kispadra, de ez visszalépés lenne. Semmi oka rá, hogy meghátráljon az újabb kihívások elöl, ha csak nem a család fogja majd maradásra bírni. Kár volna félbehagyni egy szépen kezdődött karriert.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ