RSS Feed

Kigyulladt a Notre-Dame

Index.hu - 2019. 04. 16. 9:13:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kigyulladt a Notre-Dame

Kigyulladt és órákon át erősen lángolt hétfőn este a Notre-Dame-székesegyház Párizsban. A katedrális felső része gyulladt ki, komoly füstfelhőbe burkolva az épületet. Az eddigi információk szerint este 7 óra előtt pár perccel a katedrális felújítása közben kaphatott lángra valami.

Nyolc óra előtt néhány perccel beomlott (itt láthat erről videókat) az épület csúcsa, a négyezeti huszártorony. Ez a hossz- és kereszthajó találkozása felett álló faszerkezetű, francia gótikára jellemző „kistorony".

A tűz elérte az egyik harangtornyot, azonban itt meg tudták állítani a lángok terjedését, és végül mindkét harangtornyot megmentették. Európai idő szerint valamivel hajnali kettő után a párizsi rendőrség szóvivője azt mondta a CNN-nek, hogy a Notre-Dame tetőszerkezetét teljes egészében elpusztító tüzet mostanra megfékezték, kontrollálják a lángokat.

Azt már éjfél körül tudni lehetett, hogy megmenekül a Notre-Dame, arra viszont nagyjából hajnal háromig várni kellett, hogy a párizsi tűzoltóság bejelentse: a tüzet teljesen megfékezték.

Gabriel Plus alezredes azt mondta: hajnalban már csak azon kell dolgozniuk, hogy lehűtsék a katedrális tetőszerkezetének felhevült részeit. Az épület főszerkezete megmaradt, a tetőszerkezet kétharmada viszont leégett.

Fotó: utazomajom.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ