RSS Feed

A-csoportos a női hokiválogatott

index - 2019. 04. 14. 17:31:33 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A-csoportos a női hokiválogatott

A magyar jégkorong szempontjából sorsdöntőnek is nevezhető Dánia-Norvégia mérkőzésen az esélytelenebb dánok 4-0-s győzelmet arattak, ami azt jelenti, hogy a magyar női válogatott az esti, Ausztria elleni mérkőzésének eredményétől függetlenül feljutott, és jövőre az A csoportos világbajnokságon indulhat.

A csapat történetében először a világ legjobbjai között állhat rajthoz jövőre. A 10 legjobb között ott vannak a kanadaiak, amerikaiak, finnek, oroszok. A svédek és a franciák búcsúztak, a helyükre lép Magyarország.
A magyar női jégkorong-válogatott nyerő helyzetbe hozta magát azzal, hogy magabiztosan, 9-0-ra győzte le Olaszországot péntek este a divízió I/A-csoportos világbajnokságon. Az a siker azonban nem jelentett azonnali feljutást.
A négy forduló után három győzelemmel és egy büntetőkkel elveszített meccsel álló magyar csapat kezére játszottak szombat délután a dánok, akik a Vasas jégcsarnokában könnyedén győzték le a norvégokat.
A dánok mindhárom harmad derekán lőttek egy gólt, miközben nem kaptak egyet sem, majd a meccs vége előtt két perccel lőtt góllal végül fölényes, 4 gólos sikert arattak.
Gasparics Fanni (b) és Nooren Averi a női jégkorong divízió I/A világbajnokság Magyarország - Olaszország mérkőzésén a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban 2019. április 12-én.
Gasparics Fanni (b) és Nooren Averi a női jégkorong divízió I/A világbajnokság Magyarország - Olaszország mérkőzésén a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban 2019. április 12-én.
Fotó: MTI Fotószerkesztõség/Czagány Balázs / MTI
Magyarország-Ausztria
A fél nyolctól kezdődő osztrákok elleni meccsen tehát csak az maradt a kérdés, hogy első vagy második helyen lép-e Magyarország egy osztállyal feljebb, és kit visz végül magával. Az osztrákoknak ehhez egy döntetlen is elég lett volna, a dánoknak viszont csak a rendes játékidőben kiharcolt magyar siker jelenthetett boldogságot.
A felszabadultság remek kezdéshez vezetett Ausztria ellen. Alig 21 másodperc elteltével Gasparics Fanni megszerezte a vezetést, ám az osztrákok kisvártatva négy a négy ellen egyenlítettek.
A következő harmadban nem láthatott gólt a telt házas káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum 1944 fős közönsége - Magyarországon ennyien korábban nem voltak női jégkorong-mérkőzésen -, így a harmadik harmad döntött az aranyérem és a másik feljutó kérdéséről.
A magyar válogatott végül nem bizonyult hálátlannak a dánokkal szemben, és viszonozva a szívességet kiharcolta a továbbjutásukat eredményező győzelmet. A magyarok második, 2-1-es győzelmet jelentő gólját Németh Bernadett szerezte emberelőnyből, a végjátékban pedig hiába támadtak emberelőnyben a kapusukat is lehozva az osztrákok, nem sikerült gól szerezniük. A magyar mellett így a dán válogatott szerepelhet a 2020-as A csoportos vb-n, amelynek a magyar szövetség (MJSZ) honlapja szerint Kanada ad otthont


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ