RSS Feed

Csak az FTC és a Vidi győzött

index - 2019. 04. 14. 12:25:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Csak az FTC és a Vidi győzött

A magyar első osztályú labdarúgó-bajnokságban a 28. fordulóra került sor szombaton. A délután kezdődő találkozók közül a Paks-Puskás Akadémia mérkőzés lefújás elleni percei kifejezetten drámaira sikerültek.A nemrég edzőváltáson áteső Felcsút csak Kassai nagy hibájának köszönhetően őrizte meg a döntetlent.

A VILÁG EGYKOR LEGJOBB JÁTÉKVEZETŐJE UGYANIS PARTJELZŐJE INTÉSÉRE TÉVESEN LES MIATT ÉRVÉNYTELENÍTETTE A HAZAI CSAPAT 92. PERCBEN, 0-0-S ÁLLÁSNÁL LŐTT TELJESEN SZABÁLYOS GÓLJÁT.

Így maradt a döntetlen, és a Felcsút egy ponttal közelebb araszolhatott a bennmaradáshoz. A vereség elkerülése azért volt különösen fontos a Puskásnak, mert az őt követő csapatok meccsén, a Kisvárda-DVTK rangadón döntetlen született. Ha a Felcsút kikap egy, illetve két pontra zárkózhatott volna fel rá ez a két csapat.

Ami a délután többi mérkőzését illeti, a Ferencváros fordítani tudott Kövesden, és egy fordulóval közelebb került a bajnoki címhez, a Honvéd emberhátrányban játszott döntetlent Debrecenben, a korábban biztos kiesőnek tartott Haladás tovább folytatta a nagy menekülést, és megverte a hétközi vírusfertőzéstől legyengült MTK-t. Mondhatnánk, ismét lépett egyet a csodás megmenekülés felé Horváth Ferenc csapata, ám ennek a sikernek a sportszerűség is áldozatául esett.

Az MTK legjobbjai egy vírus miatt el sem tudtak utazni a meccsre. A bentmaradás múlhat rajta.
A kiesési rangadó drámai végkifejletet hozott a Kisvárda egy rendes játékidő után szerzett góllal mentette döntetlenre a DVTK elleni meccset, és maradt így a még bennmaradást jelentő 10. helyen, egy ponttal és helyezéssel a már kieső Diósgyőr előtt. A Várda előnye ugyanakkor 4 pontra csökkent a győzni tudó Haladással szemben.
Az esti találkozón a hazai pályán játszó Vidi FC legyőzte az Újpestet.
NB I. 28. forduló
Bp. Honvéd–Debreceni VSC 1–1
Mezőkövesd–Ferencváros 1–2
Paksi FC–Puskás Akadémia FC 0–0
Kisvárda–Diósgyőri VTK 1–1
Haladás–MTK Budapest 1–0
Vidi FC-Újpest FC 2-1

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ