RSS Feed

Majka:rossz a rendszer

index - 2019. 04. 15. 8:41:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Majka:rossz a rendszer

Igaz, hogy már lassan egy hete volt a Fonogram gála, de még mindig a Majkát érintő ügyről van szó. Az történt, hogy a rappert több dallal is jelölték díjra. Úgy is volt, hogy Curtisszel együtt mennek majd az átadóra. Ez végül nem így lett: Majka pont Las Vegasba utazott. Amikor kiderült, hogy nem kapott díjat, akkor egy trágár posztban üzent a zsűrinek.

 A zenei díjátadót rendező MAHASZ elnöke annyit reagált erre, hogy nem tartja elegánsnak a zenész megjegyzéseit. Majka erre megint beszólt.
A MAHASZ elnöke nem tartja Majkát különösebben elegánsnak, aki erre egy újabb, trágárságokkal tűzdelt, dühös poszttal válaszolt.

Később a zsűri egyik tagja, Bali Dávid is megszólalt a Blikkben.
 Én azt gondolom, hogy a Fonogram-díjnak elsősorban az olyan időtálló és kiemelkedő produkciókat kell díjaznia, amelyek túlmutatnak a saját kereteiken. A műfaj jövőjére sokkal nagyobb hatást gyakorol a Nehézlábérzés és amit Krúbi elindított, mint az, hogy Majka saját önigazolásból a rap/hiphop kategóriában jelölteti a dalait a popzene helyett azért, mert rappel, és mert a saját önazonosságában neki meggyőződése, hogy ehhez a közösséghez tartozik.
Most Majka a Rádió1 reggeli műsorában is kifejtette véleményét.
 Az zavar, hogy a zsűriben népdalénekes vagy trash metal zenekar basszusgitárosa dönt a hiphop kategória győzteséről. Semmi közük a műfajhoz, szakmaiatlan, rosszul működő rendszer ez, miközben Magyarország legrangosabb díjaként van aposztrofálva.   
Évek óta mellőznek a szerkesztők! Míg más zenekarokat rogyásig játszanak, a mi dalaink soha nem csendülnek fel, holott a jegyeladások azt bizonyítják, az emberek kíváncsiak ránk. Csak a vidéki rádiók játszanak, ott alig háromszáz forint jár egy dalért, a Petőfin meg közel háromezer.
- mondta, majd hozzátette:
Nem a pénz hiányzik, mert megkeresem máshol, de igazságtalannak tartom a rendszert.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ