RSS Feed

Birkózó Eb: Ligeti és Veréb a vigaszágon folytathatja

mti - 2019. 04. 10. 17:00:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Birkózó Eb: Ligeti és Veréb a vigaszágon folytathatja

A szereplését kedden kezdő négy magyar szabadfogású birkózó közül a nehézsúlyú Ligeti Dániel (képünkön) és a 92 kilós Veréb István került vigaszágra, mivel az ő legyőzőjük döntőbe jutott a bukaresti Európa-bajnokságon.

Ligetinek jó esélye volt erre, mivel a nyolcaddöntőben az előző két világbajnokságon aranyérmes Geno Petriashvilitől kapott ki 7-4-re. A georgiai sportolónak aztán az elődöntőben váratlanul meggyűlt a baja az ukrán Olekszandr Hocianivszkijjel, de végül kétpontos hátrányról fordítva 3-2-re győzött. A Haladás versenyzője a szerdai programban így a lengyel Robert Barannal küzdhet, aki hozzá hasonlóan három Eb-medállal rendelkezik - arany nélkül. Mérkőzésük győztese a bronzmérkőzésen léphet majd szőnyegre.
    Öccse, a 86 kilós Richárd nem járt szerencsével, mivel a 16 közé jutásért őt felülmúló azeri Murad Szulejmanov sima 7-0-ás vereséget szenvedett a két éve vb-bronzérmes orosz Vlagyiszlav Valijevtől.
    Veréb Istvánt a lengyel Zbigniew Mateusz Baranowski segítette vigaszágra, aki a négy között óriási küzdelemben 6-5-re kerekedett felül a török Ibrahim Bolukbasin ellen. A magyar birkózó az ukrán Bohdan Hricajjal harcol majd az éremcsatáért.
    Az már a délelőtt rajtoló programban eldőlt, hogy a 74 kilós Antal Dániel kiesett, mivel legyőzője, a román Maxim Vasilioglo a negyeddöntőben vereséget szenvedett, míg a 97 kilós Szabó Mihály a vigaszágon kapott ki.
    Szerdán a nők is megkezdik szereplésüket: a közép-európai idő szerint 10.30-kor kezdődő programban a szabadfogású vigaszágasok mellett szőnyegre lép az egy hónapja U23-as kontinensbajnok 59 kilós Galambos Ramóna, illetve a két éve Eb-ezüstérmes, októberben a budapesti világbajnokságon ötödik, 76 kilogrammos Németh Zsanett is. Előbbi a georgiai Teona Jandagasvilivel, míg utóbbi a márciusban szintén U23-as Európa-bajnok orosz Darija Siszterovával találkozik a nyolc közé kerülésért.
Fotó: infoesztergom.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ