RSS Feed

Hemingway - Búcsú a magyar focitól

Dalia László - 2019. 04. 10. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hemingway - Búcsú a magyar focitól

Hemingway eladta a Honvédot. Igaz, mondta már többször, hogy van az a pénz. Nyilván megunta a magyar focit, pedig sokat szerepelt és imádta a nyilvánosságot, még a regnáló miniszterelnököt is többször feldicsérte újságcikkekben, pedig Puskás Öcsit éppen Orbán vitte el Kispestről Felcsútra. Egykor Szabó Györgynek hívták, de Amerikában felvett egy jól csengő nevet és privatizálni jött haza.

Fafejű volt, ezt mások persze szebben írták körül, de kétségtelen, hogy hajthatatlan volt, hiába derült ki, hogy tévedett, nem igazított. Úgy engedett el játékosokat és a bajnokcsapat edzőjét, Marco Rossit, ahogy egyetlen más tulajdonos sem tette volna. Ha csak nem a Real Madrid építési vállalkozó elnöke, aki éppen erről híres. Ez a hasonlat bizonyára jól esne Hemigwaynak, aki szerint, ha a Leicester elhunyt tulajdonosának szobor járt, ő is megérdemelne egyet. Nem vitás, a saját pénzét vitte Kispestre és épp a legjobbkor. 

A pletykák szerint H. úr éjszaka a netet bújta, s úgy igazolt játékosokat, hogy nem is látta őket focizni és az edzőnek is épp nem balhátvédre volt szüksége, de a tulajdonos őt meg sem kérdezte, ahogy a régi honvédos játékosokra sem volt kíváncsi. Egyébként valami igazság lehetett a szóbeszédben, hiszen olyan játékosok is megfordultak a Bozsik Stadionban, akik nem tudtak egy egyeneset rúgni a labdába vagy még az alapvonal szerepét sem értették.

Szobrot aligha kap Szabó-Hemingway úr, de a Honvéd még így is sokat köszönhet neki és ő legalább a szabályokat betartotta, a NAV sem talált a könyvelésben kivetni valót, s gondoljunk bele, hogy annyi szélhámos után már ez is valami. Hogy aztán ment-e általa előbb a  magyar foci, azt nehéz volna eldönteni. Az akadémiájuk a szakértők szerint az egyik, ha nem a legjobb, s ezt mindenképpen írjuk a javára. Ha valóban 3 milliárdot kapott a klubért, akkor nem volt ez olyan jó üzlet, ám az is lehet, hogy ez egy visszautasíthatatlan ajánlat volt. Egy kormányközeli cégnek ez aprópénz. És egészen biztos jönnek majd állami hirdetések, szponzorok is. A miniszterelnök kegyelméből a magyar focit meg kell menteni, akkor is, ha az nem akarja.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ