RSS Feed

Varga Zoltánra emlékeztek

mti - 2019. 04. 10. 8:27:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Varga Zoltánra emlékeztek

Varga Zoltánra, a kilenc éve elhunyt olimpiai bajnok labdarúgóra emlékeztek kedden azon a zuglói pályán, ahol a Ferencváros legendás játékosa egy öregfiúk-mérkőzésen játék közben összeesett és meghalt.

    Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója - akinek édesapja Varga Zoltán klubtársa volt - beszédében kiemelte, a legendás jobbösszekötőt váratlan megoldásai, cselei tették naggyá, majd reményét fejezte ki, hogy a koszorúzást követő U13-as emléktornán a résztvevők ennek szellemében futballoznak majd.
    Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke elmondta: Varga Zoltán a pályán, "a harc mezején" esett el egy olyan küzdelem során, amely az egész életét jellemezte. Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Emlékév Testület elnöke emlékeztetett arra, a Ferencváros egyik legendás játékosa egész életében szívvel-lélekkel harcolt az igazáért, még annak árán is, hogy emiatt gyakran támadt nézeteltérése csapattársaival, edzőivel, legközelebbi munkatársaival.
    A tornán a Ferencváros, a Budapest Honvéd, a BVSC-Zugló és az MTK vett részt, az egyesületeket képviselő koszorúzók között ott volt a korábbi válogatott Bükszegi Zoltán és Keller József, a zuglóiak és a ferencvárosiak utánpótlás-igazgatója. A megemlékezésen részt vett Garami József volt szövetségi kapitány, valamint Horváth László, aki Varga Zoltán csapattársaként szerepelt az 1965-ben VVK-győztes zöld-fehér csapatban.
    A koszorúzási ünnepséget az első magyar - zuglói születésű - skót dudás, Kéri György műsorszáma zárta, aki skót népviseletben szólaltatta meg hangszerét, utalva a 65 évesen elhunyt Varga pályafutásának skóciai állomáshelyére, az Aberdeenre.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ