RSS Feed

Torna Eb: Rajtra kész a magyar csapat

M. A. - 2019. 04. 06. 6:28:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Torna Eb: Rajtra kész a magyar csapat

Április 10-én kezdődik a torna Európa-bajnokság, amelyet a lengyelországi Szczecinben rendeznek. A kontinenstornára a férfi és a női csapat is készen áll, és szombaton indulnak a verseny helyszínére.

A női csapat a férfiakéhoz hasonlóan április 6-án, a Liszt Ferenc repülőtérről indul Berlinbe, a német fővárosból pedig busszal érkezik a megmérettetés helyszínére, a lengyelországi Szczecinbe. A versenyen a magyar csapatot a Bácskay Csenge, Fehér Nóra, Székely Zója, Péter Sára kvartett alkotja. A sorsolás szerint a lányok az április 11-i selejtezőben a második és negyedik fordulóban lépnek a szerekhez, ugráson valamint felemáskorláton kezdenek.

A magyar férfi csapatot Babos Ádám, Kardos Botond, Mészáros Krisztofer, Vecsernyés Dávid alkotja. A sorsolás szerint a fiúk a második és a harmadik fordulóban lépnek a szerekhez, korláton, illetve lólengéssel kezdenek. Puskás Jenő szakmai igazgató tájékoztatása szerint Vecsernyés Dávid korláton és nyújtón szerepel, a másik három tornász pedig mind a hat szeren versenyzik.

Ami a lányokat illeti, Draskóczy Imre, a női szövetségi kapitány elmondta: „Az Európa-bajnokságra Kovács Zsófia nélkül egy fiatal, lendületben lévő csapattal megyünk ki. Székely Zójának, illetve Bácskay Csengének is ez lesz az első ilyen jellegű megmérettetése, de Péter Sára és Fehér Nóra is csupán másodéves felnőtt versenyzők. Itt most mindent az olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak rendelünk alá, minden a csapatépítés jegyében történik.”

Puskás Jenő, a férfi szakág szakmai igazgatója szerint egy tesztként tekintenek erre a világversenyre. „A nagy erőpróba az őszi világbajnokság lesz, addigra mindenkinek csúcsformába kell lendülnie. Minden tornász új elemmel készül, ezeket be kell versenyezni. El kell mondanom, hogy vannak hiányzóink is, Ryan Sheppard a tanulmányai befejezése miatt nem lehet velünk, Boncsér Krisztián, illetve Berki Krisztián sérüléseik miatt hagyják ki az Eb-t.”

A szczecini Európa-bajnokság selejtezőit április 10-11-én tartják. Az egyéni összetett döntőket 12-én rendezik, a szerenkénti finálékra pedig 13-én és 14-én kerül sor.


Fotó: honved.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ