RSS Feed

Kedvenc zenekarát követte

index - 2019. 04. 07. 9:03:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kedvenc zenekarát követte

Makk Zsuzsának a tanítás mellett a színház és az opera a hobbija, havonta átlagosan 26 előadást néz meg, és önnek meg nekem ebből annyi hasznunk van, hogy minderről blogot is ír, amelynek a címe Mezei Néző.Ha most önnek is megjött a kedve az utazáshoz, akkor New Yorkot tudjuk ajánlani: szombaton a Budapesti Fesztiválzenekar a Carnegie Hallban adja majd elő A kékszakállú herceg várát.

Na, most a Budapesti Fesztiválzenekar az elmúlt 12 napban hatszor adta elő A kékszakállú herceg várát, Bartók Béla egyetlen operáját. Ebből három előadás a MüPában volt, viszont egy Hamburgban, egy Luxembourgban és egy Párizsban, és Makk Zsuzsa utazott a zenekar után és valamennyi előadást meghallgatta, ami egy annyira figyelemre méltó európai körút, hogy úgy gondoltuk, itt van a helye nálunk. Már csak azért is, mert rengeteg érdekeset lehet róla olvasni a Mezei Néző blogban.

Két hónapig hittem azt, hogy kényelmesen csatlakozhatok a zenekarhoz, míg kiderült, hogy ez csak a támogatóknak lehetséges (ha befizetnek), így végül utánuk mentem egyedül – hol megelőztem őket... Minden előadást meg is írtam mostanára. Izgalmas volt, mert mind a hat valóban más volt, a közönség is másként reagált. Igazából ez a Kékszakállú történet – minél inkább nézem – tényleg baromira aktuális, annyira arról szól, mennyire nem tudunk egymással kapcsolatot teremteni, nagyon húsbavágó. Megérte egyszer ezt ilyen töményen is megélni.


Fotó: fidelio.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ