RSS Feed

Szoboszlai - A Salzburg volt a megfelelő csapat

NS - 2019. 04. 05. 9:27:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Szoboszlai - A Salzburg volt a megfelelő csapat

Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar válogatott játékosa a klub hivatalos honlapjának adott interjút, amelyben beszélt a gyerekkoráról, a családjáról, a karrierjéről és az elmúlt, számára rendkívül intenzív időszakról is.

 „Nekem nem gyerekszobám volt tele játékokkal, az én játékom a pálya és egy labda volt – árulta el a 18 esztendős Szoboszlai Dominik. – Édesapám is futballozott, aztán ő készített fel engem, úgyhogy a labdarúgás mindig is »középpontja« volt az életemnek. Édesapám pedig nagyon-nagyon fontos szerepet játszik az életemben: nap mint nap együtt voltunk, éjjel és nappal fociztunk. Nagyon okos ember, aki pontosan tudta, hogy mire van szükségem a céljaim eléréséhez.”

A Magyarországon az MTK, majd a Videoton utánpótlásában nevelkedő Szoboszlai arról is szót ejtett, hogy miért pont az osztrák együttest választotta.

„Való igaz, több lehetőségem is lett volna, a célom viszont az volt, hogy folyamatosan fejlődhessek, amennyire csak lehet. Christoph Freund (a Salzburg sportigazgatója – a szerző) és Ernst Tanner (aki akkor még szintén a Salzburgnál tevékenykedett, azóta viszont az MLS-ben szereplő Philadelphia Union sportigazgatója – a szerk.) meggyőzött bennünket arról, hogy a Salzburg megfelelő hely lenne számomra, aztán amikor egyeztettem a menedzseremmel, akkor már tisztán láttuk, mit kell tennem. És úgy tűnik, igazán jó döntést hoztunk.”

„Számomra a Salzburg tette lehetővé, hogy profivá válhassak, amiért nagyon hálás vagyok. Úgy vélem, nagyon jót tett, hogy tizenhat évesen az FC Lieferingnél játszhattam, szerencsére be tudtam illeszkedni, és megkaptam az esélyt arra, hogy bemutatkozzak a Salzburgnál is.”

Szoboszlai a magyar felnőtt válogatottban való debütálásáról is beszélt.

„Nagyon sokat dolgoztam, úgyhogy rengeteget jelent számomra, ahogy szépen fokozatosan lépkedtem a lépcsőfokokat – utalt a tehetséges középpályás arra, hogy az U17-nél kezdte, aztán az U19-es, majd az U21-es nemzeti csapatban is pályára léphetett. – Az pedig végképp csodálatos, hogy tizennyolc esztendősen a felnőtteknél is játszhattam. Az, hogy megvertük Horvátországot, egyszerűen hihetetlen! Az elmúlt hetek nagyon intenzívek voltak, nemcsak a pályán, hanem érzelmileg is. Mindig is arra vágytam, hogy harmincezer néző előtt futballozhassak, ami megadatott nekem az Európa-ligában a Napoli ellen. Most azon vagyok, hogy ezt még többször megtapasztalhassam. Nagyon fontos pillanat volt, hogy az edzőm bízott bennem, és megadta a lehetőséget a Wacker Innsbruck ellen, amiért hálás voltam neki, és azt hiszem, ezt bizonyítottam is a gólommal.”

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ