RSS Feed

2021 – jön az új Niva

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 04. 06. 12:32:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

2021 – jön az új Niva

A legutóbbi Moscow International Automobile Salon (MIAS) meglepetési között ott csillogott a bő négyévtized után új köntösbe öltöztetett Lada Niva összkerék-meghajtású utódja. A vagány 4x4-es dzsip Steve Mattin remekműve.

Az AvtoVAZ brit főtervezője büszke lehet rá, hogy tanulmányautója közönség díjas lett az orosz fővárosban. A Moscow International Automobile Salon (MIAS) meglepetési között ott volt a jó négyévtized után új köntösbe öltöztetett Lada Niva összkerék-meghajtású utódja, s a 2019-ben szintén SUV erényekkel csábító X-Ray Cross is. A szolídabb Vesta típus már „régi” ismerős! Persze a hagyományos modellek versenyében elvehetetlen az elsősség a Volkswagen Golftól – ennek új (nyolcadik) nemzedéke hamarosan a szalonokba kerüll. A VW sztár mögött a Renault Clio és a Polo is dobogós. A Qashqai legkeményebb riválisa a Tiguan.  A kombik előnyeit a magasabb ülési pozíció erényeivel ötvöző modellcsalád a luxusautók híveit is ostromolja - igaz a Porsche, az Audi, a BMW és a Mercedes e szegmensben sem lesz tömegjármű.


A környezetvédők örömére az öreg kontinensen mind több vevő fordul el a dízel típusoktól. Ám a parkolóhely hiányos nagyvárosokban tovább hódítanak a terepjárós erényeket sejtető, méretes SUV-k. Múlt évben az Európában értékesített új kocsik 20 százaléka tartozott ebbe a (nem olcsó) kategóriába. A bő 4,5 millió darab frissen üzembe helyezett SUV mezőnyében a Nissan Qashqai lett a bajnok. A csinos japán city-dzsipből negyed milliót értékesítettek, jobbára Nyugat-Európában. A ©koda Karoq és testvértípusaival Pozsonytól Berlinig szintén gyakorta találkozni koratavasszal. A moszkvai mustrán debütált új Lada Niva 4x4 állítólag 2021-től lesz kapható.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ