RSS Feed

Miért életképtelen a Haladás?

index - 2019. 04. 04. 10:07:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Miért életképtelen a Haladás?

A hazai labdarúgó élvonal utolsó helyén álló Haladás két vezetője, Tóth Miklós és Illés Béla vázolta a klub valós anyagi helyzetét: cáfolták a 800 millió forintos adósságot, de azt elismerték, hogy nincsenek jó helyzetben. A deficit viszont csak 95 millió. Úgy tűnik, Illés Béla milliós fizetésért sem tudja, mi a kiút.

A cikk Tiszta vizet a pohárba címmel jelent meg, és valóban tisztán visszaadja, hogyan is működik manapság egy futballcsapat, ha nincs mögötte politikai erő, de kapott egy új stadiont, aminek az üzemeltetését nem olyan könnyű kigazdálkodni még egy megyei jogú városban sem.

Tóth így vezette le a problémákat

A névadó szponzor nem hosszabbított
Az MLSZ változtatott, nekik a fiatalszabály átformálása 200 millió forint kiesést jelentett
A női csapat viszi a pénzt
A stadion fenntartása az önkormányzati támogatás ellenére is 100 millióba kerül
Az utóbbi sarkalatos pont, mert a város így is beletesz 50 milliót az üzemeltetésbe, de ez semmire sem elég.

A másik oldalon a játékoseladásokból származó bevételek mellett a jegybevétel és a szponzori pénzek állnak, mint a piacról származó bevételek, mert a közvetítési pénzekért még csak dolgozni sem kell, azt utalja az MTVA. Ami természetesen közpénz.

Mivel a nézők az újjávarázsolt stadionban is érdektelennek gondolják a Haladás futballját, átlag 3096-an kíváncsiak Horváth Ferenc csapatára. Ha hinni lehet a kimutatásnak, a 8900 főt befogadó stadion egyszer telt meg.

Illés arról nem beszélt, ami a Magyar Nemzetben jelent meg, hogy ő, mint tulajdonos, milliós összegért alkalmazza önmagát, mint sportigazgató. És valószínűleg elégedett önmagával, bár nem tudni, hozott-e annyi szponzort a klubhoz, amennyi minimum elvárható lenne. (Bár a szponzoráció az államfutball óta jelentősen visszaesett az ország legnagyobb részén.)

A Haladás egyébként a nyáron egyik legértékesebb játékosát, Kiss Tamást Felcsútra adta el, nem tudni, hogy Mészárosék többet adtak-e érte, mint egy veretesebb bajnokságban szereplő klub adott volna. És persze Mészáros 2Rule szerelésében játszanak, így tehát az egyszer kapott pénzből ügyesen vissza is lehet juttatni a feladónak.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ