RSS Feed

Ferihegyről kritikusan

Árpási Zoltán - 2019. 04. 08. 8:00:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ferihegyről kritikusan

Olvasom, hogy egy nemzetközi szavazáson az utasok a budapesti Liszt Ferenc repülőteret választották a legjobb kelet-európai légikikötőnek. A Budapest Airport az elismerést zsinórban hatodik alkalommal nyerte el. Állítólag 13 millió utast kérdeztek meg 160 ország reptereiről, és ennek eredményeként lett régió győztes Ferihegy. Mellesleg ez a győzelem világviszonylatban a 89. helyet jelenti.

Az eredmény láttán legszívesebben táncra perdülnék, hogy a mi kis airportunk veri a volt szoctérség mezőnyét, ha nem utaztam volna tavaly néhány alkalommal én is Ferihegyről. De utaztam, igaz, jobbára fapadossal, s ezért vagy másért, engem soha senki nem kérdezett meg arról: hogy tetszik? Ha megteszik, biz’ isten, elmondtam volna, hogy nem tetszik. Például azért, mert európai repülőtérhez méltatlan, ahogy a fapados járatra jegyet váltó utasokkal bánnak. A csomagok átvizsgálása után beterelik őket egy alumínium panelekből kialakított hodályba, és ott várakoztatják őket, esetenként fél órát is. Az inkább raktárra, mint váróteremre emlékeztető hely télen hideg, nyáron izzasztóan meleg, sehol egy szék, mosdóról nem is beszélve. Az embernek olyan érzése támad, mintha azt üzennék vele: nesztek, ha olcsón akartok repülni!
Nem tudom, a 91. helyre sorolt varsói vagy a 97.-re taksált prágai repülőtéren mi a helyzet, de azt tudom – mert tapasztaltam –, hogy a Lajtán túl a fapadossal utazók is a repülőtéri váróban ülhetnek indulásig. Emberi körülmények között.
Ha bárki úgy gondolja, hogy a ferihegyi állapotok a fapadosok szégyene, akkor téved. Itt az ország presztízséről van szó! Ami azért mégiscsak többet ér az Airport és a fapadosok közötti szkanderezésnél.        


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ