RSS Feed

Cápák között

Dalia László - 2019. 04. 05. 8:00:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Cápák között

Zseniális ez az RTL műsor. És ezúttal nem hibáztak, nem tették éjszakára, hiszen shownak sem utolsó, ahogy a jövendő vállalkozók start up előtti vértezetben leckét kapnak a nagymenőktől. Ez persze jótékony, okító lecke, semmi sértő nincs a nagyok viselkedésében, csak tanítják őket és talán többen tanulnak is belőle. Mindeközben mi is tanulunk és egyúttal szórakozunk.

Már a díszlet is rendhagyó, hiszen semmi cicó, vannak ők öten, a profi vállalkozók, akik mögött már nagy üzletek, milliárdok vannak. És ezúttal nem nyúltak mellé a szerkesztők, mint egy-két másik műsornál (X-Faktor), ahol a gyenge zsűri elvitte a műsort. Ezúttal mind az öt ember telitalálat. Nemcsak elhiszem nekik, hogy a maguk műfajában nagyok, itt is elképesztően pontosan fogalmaznak és terelgetik a kezdő vállalkozókat, akik nagyon öntudatosan, mindenféle tapasztalat nélkül próbálnak egy ötletet, vagy jó esetben egy terméket eladni. No, hát a többségük tanult a mostani politikai kurzustól, mernek nagyot álmodni. 

A zsűri viszont egy pillanatra sem lankad, amikor egy hölgy egy ruhadarabra vagyis inkább a befuttatására 380 milliót kér, akkor őszinte a felhorkanás, hogy "ez csak egy rongy", amit még le sem lehet védetni. Egy másik pár egészséges frissítőket ajánl maratoni futóknak, s a 20 százalékos üzletrészért 100 milliót kér, miközben a mostani bevételük havi 50-70 ezer forint. Nem nevetik ki őket, csak finoman rávezetik, hogy nem tudnak számolni. És miután a pár rugalmas, két zsűritag be is száll 10-10 millióval, miközben elmondják, hogy ez sincs eleve sikerre ítélve, könnyen elcsúszhat, s ők nemcsak pénzt adnak, beleteszik a munkájukat is. Olyan szép a történet, hogy már-már el sem hisszük. 

A műsor kilóg a kereskedelmi tévék kínálatából, s abban sem követi a trendet, hogy a műsorvezető már 7-8 hónapos terhes lehet, de még mindig ő vezeti fel a jelentkezőket. Talán nem előnyös ilyenkor a feszes, testhez simuló piros ruha, bár az is lehet, hogy én vagyok maradi. Ám Lilu mindenképpen illik ehhez a műsorhoz, az ő darabos mozgását is merik vállalni, hiszen itt nem szépnek kell lenni, hanem okosnak. A Cápák persze nem magyar találmány, 15 éve fut a világban, s ahogy olvasom, amit az RTL megvett, az a BBC-formátuma, a Sony tulajdona és joguk volt a saját (magyar) képükre formálni. Sikerült.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ