RSS Feed

Szerelem és diktatúra

Mogyorósi Géza - 2019. 04. 01. 8:00:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szerelem és diktatúra

A nyolc évtizede kirobbant második világháború és előzményei seregnyi meglepetést tartogatnak a jövőben is. Az szinte biztos, hogy az 1929-ben megismert Eva Braun volt a berlini Führer barátnője. Majdan az összeomlás utolsó pillanatiban feleségül is vette Adolf Hitler, udvari fotósa korábbi asszisztensnőjét, hogy aztán 1945 tavaszán - a szovjet csapatok Spree-parti ostromakor - közösen meneküljenek a halálba.

Idén áprilisban van Hitler születésének 130. évfordulója. A 86 esztendeje Berlinben hatalomra került náci kancellár, majd államfő magánélete még a harmadik évezredben is megmozgatja a történészek és a bulvársajtó fantáziáját. Egy mostanában nyilvánosságra hozott hangfelvétel szerint a második világháborút kirobbantó német diktátornak szerelmi viszonya volt egy fiatal színésznővel, Magda Schneiderrel. Is.

Richard Wagner megözvegyült menyével, az Angliában született Winifred Wagnerrel  {Winifred Marjorie Williams} éppúgy összeboronálták a zenebarát Führet, mint Leni Riefenstahl színész-/rendezőnővel, a nácikorszak egyik legtehetségesebb filmesével. Miközben a történészek még 2019-ben is vitatkoznak arról, hogy Adolf Hitler (1889-1945) aszexuális volt, avagy saját neméhez vonzódott, a biszexualítás gyanúja éppúgy felmerült vele kapcsolatban, mint az, hogy - egy herével - „teljesen normális viszony” fűzte a szebbik nemhez. Tény, hogy félhivatalosan az 1929-ben megismert Eva Braun volt a berlini diktátor barátnője. Majdan a háború utolsó pillanatiban feleségül is vette Hitler „udvari fotósa” korábbi asszisztensnőjét, hogy aztán 1945 tavaszán – a szovjet csapatok Spree-parti ostromakor – közösen öngyilkosságot kövessenek el.
                                         
A tragikus sorsú, zseniális színésznő, a Sisi filmek címszereplője, Romy Schneider idén lenne 81 esztendős. S már a jó egy évtizede publikált életrajzi műben (Ende einer Nacht / Egy éjszaka vége) megszellőztette Olaf Kraemer, hogy Romy édesanyjának, Magda Schneidernek - a nyiltan nemzetiszocialista érzelmű, ifjú müncheni dívának - vélhetően szerelmi afférja volt az anno „popsztárként és Messiásként” ajnározott NSDAP Vezérrel. Ezt a sztorit melegített fel 2018-ban az idős, feminista újságírónő Alice Schwarzer. Egy '78-as, eddig nyilvánosságra nem hozott rádió interjúban „Sisi” azt állította a filmvásznon és a valós életben is a mamáját „alakító” anyukájáról, hogy az lefeküdt Hitlerrel. A tekintélyes hamburgi Stern magazin pár hónapja "Meine Mutter hatte ein Verhältnis mit Adolf Hitler" („Anyámnak viszonya volt A.H.-val”) - idézte Romyt. "Magda hatte Sex mit dem Diktator" („Magda szexelt a diktárorral”) hallható továbbá a poros magnószalagon. Az interjút készítő  Alice Schwarzer már akkoriban úgy kommentálta az alkohol- és drogproblémákkal viaskodó színésznő kijelentését, hogy „valószínűtlennek tartom.” De a sztori meglebegtetése - közel 74 esztendővel - a náci tömeggyilkos halála és bő két évtizeddel Magda Schneider elhunyta után még példányszám növekedést hozhat a német bulvársajtónak!


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ