RSS Feed

Kap Verde

Mogyorósi Géza - 2019. 04. 08. 8:00:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kap Verde

Örömmel hallom, hogy a tavasz beköszöntével a magyar miniszterelnök hivatalos látogatásra Praiába, a Zöld-foki Köztársaság fővárosába utazott. Arról is csiripelnek a verebek, hogy Orbán Viktor azért tette be a lábát, pár száz mérföldre a fekete kontinenstől Afrikába, mert Angolában nem akarták fogadni hazánk fura urát! Hm. Micsoda diplomáciai siker!

A magyar kormányfő hál' Istennek egészségben visszaérkezett Budapestre a Zöld-foki Köztársaság (Kap Verde) fővárosából. Arrafelé turnézott amerre a madár se' jár! (Bezzeg Ő! Merjünk nagyok lenni egy törpe szigetcsoporton!) Sőt, a Fidesz – egyelőre még az Európai Néppártban (EPP) - testvérpártjának, a CDU-nak egykori frontasszonya, Angela Merkel sem tárgyalt eddig a hajdani portugál gyarmaton. A Brüsszelbe, Párizsba, Davosba, Pekingbe bumerángként visszatérő német kancellárnő 2019-ben - többek közt - elröppent már Görögországba, Egyiptomba és Japánba is. Ám Kap Verde eddig kimaradt. Igaz tavaly nyáron attól kőhajításnyira a nyugat-afrikai Szenegálban folytatott eszmecseréket, majd Ghánában és Nigériában is nagy tisztelettel fogadták a berlini vendéget. 

Miközben a magyar kormányfő a bő félmillió lakosú szigetcsoporton járt delegációjával Merkel is csomagolt. Hiszen április küszöbén, az itáliai Assisiben részt vett a jordány király tiszteletére rendezett ünnepségen. Abdullah II. bin al-Husseint a „Béke lámpása” díjjal tüntették ki. (Mikor kap ilyet Viktor?!) Az uralkodón kívül a kancellárnő találkozott az olasz miniszterelnökkel, Guiseppe Contéval is. Vélhetően az apadó, ám még mindig aggasztó menekültválság témája is terítékre került az EP voksviadal küszöbén. Hiszen Itália (és Málta) még mindig népszerű célpont a fekete kontinensről elvándorlók körében. 

De legalább Kap Verde felől nem kapnak zöld utat a migránsok a Kárpát-medence szívébe: szerintem nem is vágynak ide!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ