RSS Feed

A CEU várja a Bölcsek tanácsát

Hvg.hu - 2019. 03. 21. 9:13:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A CEU várja a Bölcsek tanácsát

Kinyílt egy ajtó” – idézi a Hvg.hu Michael Ignatieffet, a CEU elnök-rektorát, miután Orbán Viktor miniszterelnök és Markus Söder bajor miniszterelnök levélváltásukban közös támogatásukról biztosították a CEU és a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) együttműködését, és miután az Európai Néppárt felfüggesztette a Fidesz tagságát. A CEU várja, hogy együtt dolgozhasson a háromtagú bölcsek tanácsával, amelyet azért nevezett ki a Néppárt, hogy megbizonyosodhasson arról, a magyar kormányzat betartja-e vállalásait.

A CEU szerda esti közleményében azt írja, „az ajtó nyitva áll, de hogy eljutunk-e a megoldásig, attól függ, hogy a magyar kormányzat végigtárgyal-e és ratifikál-e egy olyan nemzetközi megállapodást, ami garantálja, hogy a CEU amerikai diplomákat kiállító intézményként szabadon folytassa tevékenységét Budapesten” – tette hozzá Ignatieff.

A Hvg. hu korábban már beszámolt arról, hogy Bajorország miniszterelnöke levelében jogi garanciákat kért a magyar kormánytól arra, hogy a CEU amerikai és európai diplomákat kiállító intézményként Budapesten működhessen. „Ez az a döntő feltétel, aminek a magyar kormány haladéktalanul meg kell, hogy feleljen” – áll a közleményben.

A CEU köszöni Söder bajor miniszterelnök, Manfred Weber és az EPP tagjainak közbenjárását. Bíznak benne, hogy erőfeszítéseik eredményesek lesznek. A CEU várja, hogy együtt dolgozhasson a háromtagú bölcsek tanácsával, amelyet azért nevezett ki a Néppárt, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy a magyar kormányzat betartja-e vállalásait. 

Azonban – írja az egyetem – ezek a fejlemények nem változtatnak a CEU bécsi tervein. „A CEU campust nyit Bécsben, amely 2019 szeptemberében kezdi meg működését. A CEU köszönettel tartozik Bécs városának és Ausztria kormányzatának a meleg fogadtatásért és a konstruktív hozzáállásért.”


Fotó: ceu.edu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ