RSS Feed

Francónak mennie kell!

mti - 2019. 03. 15. 17:38:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Francónak mennie kell!

Biztosan mennie kell Francisco Franco spanyol diktátor maradványainak az Elesettek Völgyéből, számolt be a Reuters. A spanyol kormány még tavaly szeptemberében szavazta meg, hogy mennie kell Franconak, mivel sokak szerint a tábornok a fasizmus és a diktatúra jelképe. Francót a felesége mellé temetik újra Mingorrubio El Pardóban, egy állami temetőben, ahol sok politikai szereplő nyugszik, az esemény nem lesz nyilvános a média számára.

Spanyolországban 36 éven át, a spanyol polgárháború 1939-es befejezésétől egészen a tábornok 1975-ben bekövetkezett haláláig tartott Francisco Franco diktatúrája.  Uralma, a monarchista-nacionalista jobboldali és a köztársaságpárti baloldali erők között zajló polgárháborút követően kemény megtorlásokkal kezdődött, több ezer embert bebörtönöztek, legalább 30 ezer embert kivégeztek. 
Spanyolország szocialista kormánya februárban ultimátumot adott a diktátor családjának, hogy találjanak új helyet a felmenőjüknek.A család mindent megpróbált elkövetni, hogy megakadályozza vagy, ha nem sikerül, akkor hátráltassa a maradványok elmozdítását. A család még mindig reménykedik benne, hogy a spanyol legfelsőbb bíróság beavatkozik az ügybe, de a bíróság nem adta semmi jelét, hogy foglalkozna a dologgal. Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ