RSS Feed

Jackie

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 03. 15. 17:41:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Jackie

Az 1963-ban meggyilkolt amerikai elnök hajdani hitvese félévszázaddal ezelőtt ment feleségül Arisztotle Onasszisz görög hajómágnáshoz. Jackie Kennedyt a 21. században is a legintelligensebb és legdivatosabb ex First Lady-k között emlegetik.

Az 1929-es születésű Jacqueline Lee Bouvier Kennedy (Onassis) mielőtt a 12 évvel idősebb, tragikus sorsú John F. Kennedy neje lett 1951-ben kapott diplomát. A francia irodalom és nyelv jó ismerőjeként a Washington Times-Heraldnál helyezkedett el. Az amerikai fővárosban akkoriban még kevesen sejtették, hogy a csinos zsurnaliszta leányzó majdan a Fehér Ház úrnője lesz.
A 35. amerikai elnök idején indiai nagykövetként dolgozó közgazdász, John K. Galbraith „Egy kortárs emlékei” című szellemes művében így idézte fel Jackie alakját: „Jacqueline Kennedy túlságosan sokat törődött a ruházkodással és a divatcikkekkel. Ezek alig növelték szépségét; leginkább arra szolgáltak, hogy álcázzák éber intelligenciáját és éleslátását. Az elnök környezetében forgolódó személyeket sokkal világosabban ítélte meg, mint férje – Kennedy jóindulatra hajlott, felesége az igazságra.” Jacqueline Lee Bouvier Kennedy (Onassis) 1994 májusában hunyt el, röviddel 65. születésnapja előtt.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ