RSS Feed

Április 30-án lesz a Magyar Film Napja

Magyar Nemzeti Filmalap - 2019. 03. 13. 8:00:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Április 30-án lesz a Magyar Film Napja

A Filmalap kezdeményezésére tavaly óta április 30. a magyar film ünnepe. A 2018-ban hagyományteremtő céllal indított első MAGYAR FILM NAPJÁ-hoz országszerte több mint 100 szervezet csatlakozott, és végül mintegy 50 helyszínen voltak magyar filmes programok mozikban, filmklubokban, iskolákban, könyvtárakban, művelődési házakban Budapesten, a nagyvárosokban és legkisebb településeken egyaránt.

A nagy sikerű programsorozat idén folytatódik, a Filmalap honlapján lehet csatlakozni, a kedvezményes feltételekkel vetíthető filmek listái már elérhetőek.

Miért pont április 30-a lett A MAGYAR FILM NAPJA? Tiszteletből. Hiszen az első magyar film, A táncz bemutatója 1901. április 30-án volt. A magyar filmművészet megszületése óta eltelt közel 120 év minden időszakában nagy számmal voltak jelen olyan kiemelkedő tehetségű filmalkotók, akik hazai vagy külföldi pályájuk során világhírűvé tették a magyar filmet. Ezt ünnepeljük országszerte április 30-án, A MAGYAR FILM NAPJÁ-n!

A Filmalap ismét arra buzdítja a filmszínházakat, a forgalmazókat, a művelődési házakat, könyvtárakat, iskolákat és minden egyéb kulturális és oktatási intézményt, hogy csatlakozzanak A MAGYAR FILM NAPJA megünnepléséhez 2019-ben is. A programok lehetnek vetítések, találkozók, szakmai beszélgetések, játékos vetélkedők - bármi, amivel a csatlakozó intézmények sikerrel meg tudják szólítani és be tudják vonni a közönséget országszerte.

A hazai forgalmazók jelentős része már csatlakozott a kezdeményezéshez, és közreműködésüknek köszönhetően kedvezményes feltételekkel kölcsönözhetők a legújabb magyar filmek A MAGYAR FILM NAPJÁ-ra. A mintegy 70 új mozifilmmel együtt a Magyar Nemzeti Filmalap - Filmarchívum 61 felújított és digitalizált klasszikust tartalmazó listát, továbbá népszerű rajzfilmekből 6 animációs filmcsokrot állított össze, melyek szintén jelentős kedvezménnyel vetíthetők április 30-án. A filmlisták megtekinthetők a Filmalap honlapján. 

Szívesen csatlakozna A MAGYAR FILM NAPJA megünnepléséhez? 
Regisztráljon a  http://mnf.hu/magyar-film-napja oldalon.

(Képünkön: jelenet Fábri Zoltán Az ötödik pecsét című filmjéből.)


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ